Den här helgen var främst vikt åt att färdigställa nya vindskyddet mitt i Hemmahagen. På fredagen körde vi in till återvinningsstationen med Fautrasen fylld av skrot, ska man ändå åka med transporten är det ju lika bra den slipper gå tom en väg. Vi lastade in två pallar spån på Granngården, och ska man ändå köpa spån kan man lika gärna passa på när YesBox bidrar till cancerforskningen med rosa balar i oktober och blå i november.

Gott om plats kvar trots två pallar spån.
Det blev lite svettigt om tid då vi drabbades av punktering på Navaran efter skrotbesöket, men fick hyfsat snabb hjälp på däckverkstan mitt emot stora Coop, där vi upptäckte punkan. Det blev ändå att lämna några fredagsjobb till lördagen, som mockning. På lördagen lade Stefan tak på vindskyddet och dess veranda medan jag hösteldade, rostade älgben i ugnen som fick koka länge till soppbas, fixade lunch, utfodrade, mockade och drog vatten. Allt efter jag gått och inspekterat grabbarnas stängsel på betet.

När taket var lagt och jobben utförda återstod det roligaste. 14 balar med spån fick stona att bädda med, vilket de genast satte igång med. Blandade bilder från invigningen och stonas taklagsfest:






Zayats var lördagens största livsnjutare, som hon rullade och rullade i det fräscha spånet!

Efter ett tag satte hon sig upp, och fortsatte sitta såhär en god stund. Precis som om hon funderade på om det var värt att kliva upp eller om hon kanske skulle fortsätta rulla lite till.

Men hon beslutade sig för att kliva upp, men enbart för att direkt lägga sig och rulla ännu mer.

Bildbevis på att Zayats vuxit i den zigzagmönstrade ålen hon föddes med (ål är strecket alla blackfärgade hästar bär på sin rygg. Väldigt praktiskt när man vill kolla om sadeln sitter rakt).
Efter stonas underhållning var vi mer än nöjda med våra arbetsinsatser och tog helg. Vi skålade för takläggningen och vindskyddets färdigställande passande nog med rosa bubbel, och senare en mycket smaklig älgsoppa till middag. Jag vill tipsa om att syltad ingefära -som de flesta mest känner till som sushitillbehör, passar väldigt bra till vilt. Den satte verkligen piff på soppan som serverades bland annat med äggnudlar och åts både med pinnar och äkta, gammeldags soppsked.

Bubbeltips. Vacker flaska är det också för oss som älskar pressglas.
🎀
2019-10-13 10:40 | 1 kommentarer