Frostmåne

Frostmåne1

Hon ser ut som en varm apelsin, försiktigt omsvept i bladguld, men likväl är det en Frostmåne.

Egentligen borde inlägget fått en rubrik om fantastiska vänner som lätt hamnar i kategorin "Årets Ängel" vid årets kharma-gala. Eller snarare en vän, men du får stråla i gyllene sken tillsammans med månen, för jag är ändå en "klok gumma" av månnatur, och är jättestolt över att jag lyckades få bilder av henne (trots att Idun vid fototillfället valde balansera på mina axlar).

*******

Min fantastiska vän körde mig till stan idag och bjöd på behövligt trevligt sällskap när jag var på nödvändiga ärenden. Med så trevligt sällskap ville jag inte stressa och jag lyckades också totalt ställa undan jobbiga måsten till en av hjärnan obrukad avdelning, olikt mig men väl behövligt, det med. Väl hemma var det bara att kasta sig över datorn och kolla mejl igen innan jag drog på mig jobbarjackan och begav mig ut till hagen. De viktiga mejlen hade ännu ej kommit, men jag går inte in på det mer.

När jag drog ut kärran till hagen lämnade hästarna vindskyddet för att gå ut på lägdan och äta lite hö och gräva efter rötter. Så när solen spred sina sista, rosa strålar över bergen ledde hingsten flocken att dricka. När alla druckit tog han med sig dem upp på Vinterängen. Då hade jag mockat klart och gick för att fylla på vatten och lasta upp hö på vagnen. Passade då på att gå upp till min utkikslucka på ladugårdsvinden för att fota månen. Idun var som sagt med mig, och hon var fasligt kelsjuk.

Frostmåne2

Med de nya el-zonerna i Sverige får vi i norr den billigaste elen, då den produceras nära. I Vattenkraftens Land är det dock fortfarande så att elen reser via luftkabel. Vart jag än vänder kameralinsen kommer det med en jävla kraftlina! Egentligen fick alla månbilder ett svart streck över sig, den översta är bara kraftigt beskuren och belagd med en skuggeffekt.

Frostmåne3Som man ser här till vänster blev det inte bättre när jag försökte ta bilder från marken *mutter* Jag ska strax återgå till mina sista måsten för dagen, men de är angenäma; Ge hästarna hö och sedan pyssla i köket. Vill tacka Nonne för att hon är en fin vän som ställer upp när jag behöver det (och dessutom ger mig behövliga "presenter"). Du är guld värd ska du veta och jag ställer förstås upp när du behöver hjälp med något.

Önskar alla fina vänner därute, både mina och andras, en härlig torsdagskväll, och gå gärna ut och njut av Frostmånens sken.

Besökare idag: 10
Denna månad: 972
Totalt: 136976
torsdag
22
augusti
Henrietta, Henrika

2019
Vecka 34
«november 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Zenits flock
Söndagsmåndag
Myssöndag
Avanmäld
Höstpäls
Tillsammans igen
Efterlängtat regn
Lastträning
Hägraboxar
Hästledigt

Senast kommenterade
Zenits flock
Avanmäld
Tillsammans igen
Efterlängtat regn
Hägraboxar
Chiplördag
Från en box till en annan
Vikten av vikten
Värdeökning
Beroza ska flytta hem

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 • Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia