Skottåret 2012

Jag blev lite nervös i går morse, när en av mina tre väderprognoser utlovade ymnigt snöfall och iskalla sydostvindar under torsdagsdygnet. Det är nämligen så att en vägskrapa lämnade inte bara en, utan två kompakta vallar av is på min breda uppfart i tisdags och även en vall på fodervägen ned till Vinterhagen. Jag tog itu med fodervägen på en gång, men av tidsbrist och upptäckten av att Tovas juver verkat växt till det dubbla på ett dygn så kom jag av mig med infarten. Jag greppade alltså spaden och skottade bort bägge isvallarna på förmiddagen igår. Det tog väl inte särskilt lång tid, men det var tungt som attan! Så tittade jag på de dubbla raderna rundbalar på gården, och insåg att jag måste skotta fram en bal till, för kommer det mycket snö igen kan det bli för mycket, även för mig.

Förvisso är jag rätt skottfast, men det finns ett skott jag räds, och det är ryggskott.

Jag har nämligen drabbats av ryggskott två gånger i mitt liv, och det var fasansfullt! Särskilt ena gången då jag svimmade av smärta, samtidigt som jag med äkta fasa trodde ryggen gick av. Jag är stark, men ryggens böjningar råder jag inte över, jag vet hur fort det kan hända.

Av barmhärtighet låter jag bli att visa bilder över mängden snö där balarna står, man jag kan ju beskriva det. Snön går nästan ända upp till balarnas fulla höjd, minus 5 -15 cm, och varje bal kröns av en bred och hög hatt av tung, kompakt snö, ca 60 cm hög. Jag måste skotta runt balarna så jag tar mig runt för att skära lös plasten, ta bort den och nätet, och kunna lossa hö att köra ut. Det tog en stund, men jag (och ryggen) var väldigt nöjda efteråt. "Bring it on!!" vrålade jag upp till Rimtursarna när jag var klar. Sedan gick jag in och kollade väderprognoserna igen, och då hade de ändrat sig till svag vind och ungefär fem snöflingor. Men jag fick jobbet gjort, så jag är nöjd.

Tova stegade fram till mig och stoppade huvudet ned i grimman som jag tydligt höll fram till henne. Hon verkar jättestolt över att ha överkommit tröskeln. Jag kunde som sagt få fast henne innan, men det är ju så mycket mer praktiskt när hon kommer till mig och ber om det. Jag undrar jag, om fölet nedkommer innan veckan är slut?

Tova och Gassa

Kvällens ridlektion då. Carina var upptagen, så hennes adept Ida (länk till hennes blogg) tog över lektionen. Hon verkar vara en pärla! Dels är jag grymt imponerad över att hon kunde våra namn helt utan vidare (jag brukar kalla ryttarna vid hästarnas namn när jag står i mitten*s*), och hon gav en väldigt bra och "nyttig" lektion med mycket god timing. Jag trodde att jag skulle rida Tuscha flera lektioner i rad, men där missförstod jag upplägget. Istället fick jag rida en annan favorit:

Tatjaana

Den eldröda Tatjaana

Tatjaana är en underbar häst, väldigt väl tillriden. Hon går inte att lura och hon kräver att man "gör rätt". När det blir dags för hoppning vill jag gärna rida henne igen, för hon hoppar jättebra!

Ja, nu sitter jag här med frukostkaffet och tittar ut genom köksfönstret, och visst snöar det. Ganska ymnigt emellanåt till och med, så det var bra att jag gjorde bort allt det tunga igår. Skottåret fortsätter.

Önskar alla en härlig torsdag!

Besökare idag: 23
Denna månad: 60
Totalt: 146499
tisdag
2
juni
Rutger, Roger

2020
Vecka 23
«januari 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Lycka och orättvisa
Ett steg fram, och två tillbaka.
Omstart
Effektiv jobbarhelg
16 veckor
Systrar till salu
Nya konstellationer
Olägligt regnväder
Deanas och Cizmets lillasyster
”I dessa tider”

Senast kommenterade
Öknamn
Elisjka har flyttat hem
”..not for human consumtion”
Har du koll på våra avkommor?
Pälsfällning
Supermamman och lillfrallan
Midvinter och djurens jul
Julbilder
Tack för allt Elisjka och lycka till!
Alla hästar hemma

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia