Sammanfattande söndag

Söndag1

Flocken om fem på Vinterängen i skogen

Även om livet här på gården inte styrs så mycket av vad det är för veckodag så är ändå söndag min favoritdag. Då sammanfattas veckan som gått, det jobbas undan sådant som inte hanns eller förbereds för nya möjligheter, och det planeras framåt. Denna söndag sammanfattas det vi gjort i helgen.

Söndag2

Pavel och Mistjev

Nåja, "helg" har lite annan innebörd för oss, för den börjar när maken kommer hem från sitt jobb i byggbranchen för att jobba hemma på gården, för det känns alltid som fredag när han anländer. Således inleddes helgen redan i onsdags. Torsdagen skrev jag om i tidigare inlägg (med bildspel på startsidan), fredagen blev en nödvändig dag i civilisationen och i lördags återstod 12 stycken hovar att verka i flocken om fem som går här hemma. Mistjev och Tangaur verkades sist Stefan var hemma så nu återstod Minna, Pavel och Gasper.

Söndag3

Korna i hagen bredvid säger något

Pavel var utan tvekan den enklaste att verka. Han är lite skygg och ängslig av sig ibland, men har ett självförstroende som växer enormt när han får göra bra ifrån sig (precis som sin mor), och det står klart att om man bara är lugn, säker och stark så fogar han sig väldigt fint och låter sig få fin pedikyr nästan helt utan krångel. Han är ändå bara ett år gammal.

De andra två tog det längre tid med, särskilt Minna krånglar en hel del (kanske av gammal vana?) och Gasper som brukar vara relativt enkel ifrågasatte plötsligt hela företeelsen med hovvård men stod till slut med fyra nyputsade hovar stadigt på marken igen.

Söndag4

Byggplats

Så har vi påbörjat bygget av ett vindskydd/utestall till. Ett som blir i direkt anslutning till ridplanen samt den del av Hemmahagen där årets föl och några till ska gå i vinter. Det ska även byggas ett litet vindskydd till, och gamla utestallet ska få sig ett verandatak också men mer än såhär hann vi inte denna helg. Jag tog en lång söndagspromend med gamle Izor, genom skogen till grannbyn Getingstabodum och stora vägen hem, ungefär en mil i härlig, kuperad skogsterräng medan maken skötte tråkigt datorjobb hemma.

Nu har Stefan och Izor åkt söderut igen, och för mig återstår att planera kommande vecka och även helgen som följer. Hur lång den nu blir. Jag hoppas den blir ganska lång för vi har en hel del att hinna innan det blir höst.

Besökare idag: 10
Denna månad: 791
Totalt: 135191
tisdag
16
juli
Reinhold, Reine

2019
Vecka 29
«augusti 2013»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Ändrade planer
Snälla, duktiga basjkirer
Söndagsfeeling
Tröttis
Gå från flocken
Dubbelhelg
Fölpälsen börjar släppa
Barbackaritt och knottinvasion
Midsommarhelgen
Midsommarritt, en bildkavalkad

Senast kommenterade
Ändrade planer
Tröttis
Gå från flocken
Dubbelhelg
Barbackaritt och knottinvasion
Midsommarhelgen
Midsommarritt, en bildkavalkad
Betessläpp och halvbröder
Maskinmockning
🇸🇪Nationaldagsfirande🇸🇪

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia