Trevliga hästar

Trevlig1

Trevlige Gasper, numer storebror

Jag är medveten om att jag har höga krav på mig och mina produkter, och tyvärr lite för ofta underskattar jag mina fina avkommor. Lite på grund av att djungeltrummorna ibland når mig att jag "inte gör något med hästarna" i den meningen att de vid två års ålder varken är tömkörda eller vänjda vid sadel.

Trevlig2

Trevlige Pavel, också storebror

Det finns de som säger det är nonsens att basjkirer skulle behöva tid på sig, de som anser att man måste "aktivera" sin häst minst en timme/dag för att den ska vara lycklig, helt utan tanke på vad de går och funderar på resterande 23 timmar. Jag har många hästar och jag älskar basjkirer just för att det inte råder någon brådska. Våra hästar är just hästar 24 timmar varje dygn och det räcker visst långt det med.

Trevlig3

Trevlige Gagarin, lillebror

I dag skulle tvååringarna slutvaccineras. Grimmorna lade jag utanför hagen och gick för att hämta uppbindningssnören, borstar och lite annat, alla killar skulle in för det är bra träning att kunna stå uppbunden en tid och unghästar är himla enkla. När jag återkom stod Mistjev, Pavel, Gasper och Gagarin på rad och tittade lystet på grimmorna. Nu väntade något skoj.

Trevlig4

Trevlige Mistjev, storebror och även fosterstorebror åt lille Gagarin

Medan jag och veterinären satt i köket och fyllde i pass och pratade om massa annat stod grabbarna uppbundna medan husse pysslade om. Min veterinär vet att några av mina småhästar är skeptiska till främlingar och tycker också jag därvid pratar strunt. De är ju hur snälla som helst och jätteenkla att ge sprutor. När vi väl var på plats stod hästarna fortfarande så snällt, så snällt.

Trevlig5

Nyrullad och trevlig Midas

Även Midas skulle vaccineras, och jag har berättat för min veterinär om fiaskot på Wången. Det här var första gången han träffade hingsten och han ställde sig helt oförstående till att han inte kunde godkännas, att han tappat fattningen så kapitalt. Nyfiket kom Midas fram till oss, fick sin spruta utan att blinka.

Min man pratade i telefon med avelsvärderingsnämndens ordförande efter beskedet att Midas måste visas igen för att kunna bli godkänd, och han sade bland annat att vi måste miljöträna mer, bland annat "låta okända gubbar komma och klämma på honom". Ja, vem passar bättre in på beskrivningen än veterinär Magnusson? Han hoppade och viftade i ansiktet på Midas som inte brydde sig ett dugg. Sedan fick han både klapp och kram av veterinären och efter det ville hingsten gärna följa honom hem.

Och så trevlig är han ju med alla okända "gubbar" som kommer och hälsar på, inte mycket till miljöträning det heller.

Trevlig6

Trevligast av dem alla

 

Besökare idag: 8
Denna månad: 888
Totalt: 136892
tisdag
20
augusti
Bernhard, Bernt

2019
Vecka 34
«maj 2014»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Söndagsmåndag
Myssöndag
Avanmäld
Höstpäls
Tillsammans igen
Efterlängtat regn
Lastträning
Hägraboxar
Hästledigt
Rotera flockar; En bildkavalkad

Senast kommenterade
Avanmäld
Tillsammans igen
Efterlängtat regn
Hägraboxar
Chiplördag
Från en box till en annan
Vikten av vikten
Värdeökning
Beroza ska flytta hem
Ändrade planer

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia