Dagens "Lillebror"

Lillebror1

Lillebror upptäckte förstås tidigt att de fyra långa benen går att använda till mer än resa sig upp. Ja, de funkar ärligt talat ganska dåligt till att resa sig upp, det är antingen fram eller bak, eller ena sidan som inte vill synkronisera med resten. Men det hindrar inte att man testar dem i trav och galopp. Det är skoj det, när det går undan och fartvinden kittlar i morrhåren.

Lillebror2

Så just nu är det enklast att ta kort på Lillebror när han enligt mamma Minna är som sötast. Sover alltså.


Barbacka

Barbacka

Från skogen ned mot älven

Hinica är under rehabilitering och får behandlingar med Equine Touch™ och sjukgymnastik. Hon svarar visst bra på behandlingen och jag kan bara bekräfta genom att hennes gamla jag är på väg tillbaka. Dels hennes smått diviga uppsyn men hon är verkligen mer smidig, särskilt när hon vänder och så. Stora Hinica är faktiskt mycket vigare än man kan tro.

Barbacka1

Vid senaste ET-behandlingen råddes jag att utveckla våra "lyfta-på-benen-promenader" med att emellanåt lägga på henne 60 kilo, det vill säga mig själv. Jag har haft turen att rida många basjkirer, och även fjordingar, som var min första kärlek i hästlivet, men jag lovar att ingen, ingen har mer behagliga gångarter än Hinica om man "bara ska åka häst", så det blev givetvis barbackapad istället för sadel.

Barbacka2

Som att sitta i en fluffig och vräkig fåtölj

Barbacka3

Vägen vi rider på går precis bredvid och nedanför Vinterhagen, och där blir det ibland ett himla liv när jag tar ut Hinica för våra promenader. Vi går samma väg fram och tillbaka flera gånger, bitvis över utlagda bommar. I går blev de kvarlämnade hästarna i skogshagen extra inspirerade och rusade fram och tillbaka ovanför oss, och i blåsten blev Hinica ett tag lätt stressad. Men det avhjälps snabbt genom,,

Barbacka4

,,att trava lite

Många hästar finner det avslappnande att trava lite om de blir spända, och Hinica är inget undantag. Och det är som sagt att sitta i en fåtölj att rida henne, man sitter blick still även i trav. Dessutom är hon väldigt mån om sin människa och verkar alltid vilja förmedla en känsla av trygghet. Dagens ridtur (när jag tog öronbilden överst) var betydligt lugnare. Vad gäller skogshästarna alltså, Hinica var glad att få vara ute på promenad och valde att skritta på lång tygel fram och tillbaka längst skogsvägen.

 


Grattis på ettårsdagen Odessa

Odessa

Mánadis' Odessa med mamma Hinica

Ett år har gått sedan Odessa såg dagens ljus. Hinica tyckte det var passande att föla när släkten var här för att fira min 40-årsdag en dag i förväg, så vi stod alla i vardagsrumsfönstret och beskådade det lilla underverket från första parkett.

Skruttan1

Champagnefärgad med vit man och svans, samt en vit romb i pannan. Det fanns förr ett sött mousserande vin från Ukraina som hette Odessa, så därför tyckte vi namnet var passande på lilla fröken.

 

Besökare idag: 24
Denna månad: 61
Totalt: 146500
tisdag
2
juni
Rutger, Roger

2020
Vecka 23
«maj 2014»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Lycka och orättvisa
Ett steg fram, och två tillbaka.
Omstart
Effektiv jobbarhelg
16 veckor
Systrar till salu
Nya konstellationer
Olägligt regnväder
Deanas och Cizmets lillasyster
”I dessa tider”

Senast kommenterade
Öknamn
Elisjka har flyttat hem
”..not for human consumtion”
Har du koll på våra avkommor?
Pälsfällning
Supermamman och lillfrallan
Midvinter och djurens jul
Julbilder
Tack för allt Elisjka och lycka till!
Alla hästar hemma

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia