Dagens Lillebror -bildbevis på äkta basjkir

Lillebror4

Kunde inte komma mycket närmare

Sedan i förrgår har lilleman börjat komma fram och hälsa; lukta hand, byta luft och pussas. Alla utfodringar tar längre tid och i källaren svämmar stundom vattendunkarna över, för det är klart man måste ta sig tid för en sådan oblyg liten kille. Bäst att passa på.

Nu kan man även få sådana där typiska basjkirbilder. Mer och mindre ofokuserade bilder av öronhår, stora näsborrar, ögonfransar och,, ja, päls. Här följer en liten kavalkad av onsdagens bilder av ännu en äkta Mánadis' Basjkir:

Lillebror

Nä, han håller inte på att ramla omkull. Efter att vi pussats lite vid vattentunnan "leder" jag lillebror tillbaka till hans mamma, och jag kunde inte hålla mobilen rak helt enkelt

Lillebror1

"-Heeeeej"

Lillebror3

Smaka på mattes byxor medan hon försöker fota

Lillebror5

Ännu en typisk närstudie

Jag tog tillfället i akt och introducerade grimman när fölis ändå var så morsk. Han stoppade ner huvudet i den ännu för stora fölgrimman säkert sju gånger och lät den skramla runt på nosen. Knäppte inte fast den för vi leker fram det här, ingen brådska.

Sparade den enda något så när normala bilden till sist:

Lillebror6

 


Paraplydraken

I dag fick flocken i skogen träffa den mystiska paraplydraken, ett sällan skådat väsen som ljudlöst rör sig runt skogarna i norr.

Egentligen började det med att jag skulle utveckla min och Hinicas promenad med att just stifta bekantskap med ett stort paraply. Först ihopfällt när hon fick lukta och undersöka innan jag förde det runt på hennes kropp och över, sedan halvt utfällt och även uppfällt, framför och över. När vår promenadstund var över tänkte jag passa på att låta några andra hästar kika på paraplyet.

Jag kan absolut inte rekommendera att man gör så i en flock med blandade individer, men när jag är själv har jag dåligt med möjligheter att skilja alla åt. Ettåringarna, med sin extremt begränsade uppfattning om världen och den eventuella ondska som kan bo i den är enkla och det är ju dem jag helst vill träna, men då får man inte skrämma någon vuxen med sämre erfarenheter.

Paraply1

Maronya med paraplyet som hon låter sig strykas av, fram och tillbaka över huvudet på bägge sidor

Det blev inte så många kort, det gäller att vara koncentrerad. Tuffast var Odessa. Hon gjorde stora ögon när hon plötsligt befann sig under det uppfällda paraplyet, men kisade bara nyfikenhet och hade inga avsikter att fly. Bizra var först väldigt nyfiken och med på leken, men hon tröttnade så snart Maronya blev tuffare och tuffare.

Tangaur räds inte mycket här i världen, men den däringa draken hade hon mycket svårt att närma sig. Men ihopfälld på backen, där jag enbart koncentrerade mig på paraplyet, så vågade hon snabbt nosa på monstret i alla fall och sedan stå kvar. Blev lite förvånad, för hon bryr sig inte om vrålande grävmaskiner eller att man lutar allehanda redskap mot henne i hagen, men vem vet vilka eventuella trauman som kan besitta våra vuxna hästar?

Paraply2

Maronya igen. Man måste hålla fokus på prylen man vill vänja hästen med, samt hästens alla reaktioner när den möter det nya från bägge sidor. Därför blev det inte fler kort. Men det var en rolig stund, särskilt för ettåringarna. Och mig med måste jag erkänna.

Besökare idag: 24
Denna månad: 61
Totalt: 146500
tisdag
2
juni
Rutger, Roger

2020
Vecka 23
«maj 2014»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Lycka och orättvisa
Ett steg fram, och två tillbaka.
Omstart
Effektiv jobbarhelg
16 veckor
Systrar till salu
Nya konstellationer
Olägligt regnväder
Deanas och Cizmets lillasyster
”I dessa tider”

Senast kommenterade
Öknamn
Elisjka har flyttat hem
”..not for human consumtion”
Har du koll på våra avkommor?
Pälsfällning
Supermamman och lillfrallan
Midvinter och djurens jul
Julbilder
Tack för allt Elisjka och lycka till!
Alla hästar hemma

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia