Zenits hämnd!

 

Hösten har visat en lite sämre sida. Regn och blåst när det kan vara klart, krispigt och färgglatt, nej det gillar jag inte. Smetiga hagar, och mycket hö går det också, men det är som det är. Nu i helgen som gått har vi gjort vårt bästa för att ta in hästar för bland annat hovvård och allmänt pyssel. Det senare innebär till exempel grundlig ryktning och rengöring.

Zenit var en av dem som hade lyckan att få kombinera hovvård och grundlig rengöring. Han stod som en hårfager ängel på stallgången när husse verkade så jag passade på att gå lös på honom (hingsten, inte husse) med borstar av olika slag över både päls och man. Glanssprej också då det både reder ut långa hårsvall inkletade med kåda samt är smutsavvisande i förebyggande syfte. Zenit verkade verkligen njuta av behandlingen, men egentligen stod han där och gruvade på hämnd mot sin omtänksamma matte. Det framstod som solklart två minuter efter att flocken blivit utsläppt från stallet:

 

Hämnd1

 

Glanssprej kan du vara själv!!

 

Hämnd2

 

Något motvilligt lämnade hingsten stallet, men väl ute tog han sikte på närmaste lergrop där han innerligt och noga kamouflerade hela sig själv innan han gick för att inta lunch tillsammans med sin son. Otacksamhet är världens lön..

 


Fler förberedelser samt fölmys

 

Stall1

Zeniya två månader, snart tre.

 

Om inte ens två veckor går flyttlasset. Nästa helg kommer helhjärtat att ägnas åt att se till att det finns hagar åt alla hästar när vi anländer, något som ligger på maken då det är omöjligt för mig att vara hemifrån den tid som krävs. Den här helgen var alltså sista chansen att förbereda hästarna, det skulle verkas hovar, och för några småttingar var det premiär för att gå in i stallet. Lastningen till stora transportbussen sker direkt från stallet så det är bra om alla hästar är vana och trivs med att gå in och vara där ett tag.

 

Stall2

Zeniya undrar vad kompisen Beroza gör i boxen bredvid.

 

Det var förstås inga problem att ta in fölen, de följer så gärna sin mamma och de små är så underbart naiva. De vet inte att det existerar faror eller obehagligheter utan tror att allt i världen är gott. Den enda som vållade aningens extrajobb var just lilla Zeniya som är väldigt självständig. Andra gången hon skulle gå över gården från hagen till stallet beslöt hon sig för att passa på och gå på egen upptäcksfärd, och var inte det minsta bekymrad över att  avståndet till mamma Tova ständigt ökade. Men med husse som pådrivare kom hon ikapp sin mor och skuttade raskt in i stallet och ställde sig i rätt box.

 

Stall3

 

Stall4

Två nyfikna småtjejer, notera Berozas yviga sockervaddslugg i bakgrunden.

 

Stall5

Beroza är nyfiken på allt nytt medan mamma Hinica verkar längta ut.

 

Stall6

-"Var inte ledsen mamma, jag håller dig sällskap."

 

Stall7

Odessa smakar lite på saltet mellan hötuggorna.

 

Tre av de fyra flockarna hade vi inne på lördagen och fem hästar verkades. De flesta uppskattar att stå inne en stund med egen hötuss i lugn och ro. De enda som inte fick stalltjänst var de fyra grabbarna i hagen längst bort. Som vi byggt hagarna funkar inte riktigt logistiken, men det har vi ordnat till flyttdagen. Vi får hoppas de är lika OK med stallet som de var i våras, då var de inne flera gånger och lärde sig uppskatta det.

Ut med en flock, städa, fyll på och in med en ny flock. Det gick i ett, och på söndagen var det två flockar som fick komma in. Stoflocken och Zenits familj fick turas om att stå inboxade för en del allmänt pyssel som rengöring. Zenit fick dessutom fina hovar också. Så nu har vi gjort så gått det går med förberedelser vad gäller hästarna och vi är mycket nöjda med helgens hästjobb. Nu får de bara invänta dagen D.

 

Stall8

Leonid fyller ett halvår när vi flyttar, stora killen.

 

 

 

 

Besökare idag: 17
Denna månad: 949
Totalt: 151163
tisdag
29
september
Mikael, Mikaela

2020
Vecka 40
«september 2015»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Fem stoföl, fyra hingstföl
Ilieff, tre månader
Utlottning av mössor!
Hästmåndag
Kärt återseende
Busväder på gång
Chipmärkta halvsystrar
Söt och snäll
Byggsats
Storasyster som förebild

Senast kommenterade
Söt och snäll
Storasyster som förebild
Förberedelser, förberedelser, förberedelser..
Karenina, fast med Q
Roadtrip och överraskning
Midsommarhelgen
Öknamn
Elisjka har flyttat hem
”..not for human consumtion”
Har du koll på våra avkommor?

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia