Jag ska bara..

 

Basjkirer är underbara. Jo som uppfödare är jag givetvis partisk, men har man fastnat för rasen och de härliga individerna är det svårt att byta. Speciellt om man har allergiker i familjen. Det är en ynnest att ha så många basjkirer så man ingående kan studera flocklivet hos dessa urhästar, och ännu mer att få vara en del av det! Mitt kroppspråk har nog ändrats en del sedan jag träffade basjkirerna första gången, det i en stor flock en regning höstdag.

"Jag ska bara.." när man vill tala om för någon att man har ärende ute i någon flock, nej det funkar inte särskilt bra. I första huset vi hyrde när vi började föda upp var det otaliga gånger jag orsakade översvämning i källaren för "jag skulle bara.." medan en vattendunk fylldes. Flera gånger "skulle jag bara.." medan jag väntade på att elden skulle ta sig i pannan, och återkom till en kall panna med förkolnade vedpinnar som i bästa fall rykte in litegrann genom den halvöppna luckan. Jo, det där "jag ska bara.." har orsakat en hel del missnöje, förseningar och extrajobb genom åren, men mest av allt har det burit med sig massor, massor av ren och oförfalskad glädje och kärlek.

Med tiden har jag lärt mig att inte lura mig själv lika ofta, ".. ska bara.." innebär med största säkerhet lite mer, och medveten om det orsakar jag numer inte bara färre störningar utan möter också större förståelse. I dag skulle jag bara dra ut en dunk vatten till grabbarnas hage, längst bort från gårdscentra, och vart fullkomligt kärleksbombarderad av fyra unga basjkirherrar som alla ville prata med matte, byta luft, dricka ur dunken när jag tömde den, bli kliade i öronen, tvätta dunken, bära iväg den en liten bit..

 

Nära1

Extrem närbild på Mistjev, med Ruslan extremt nära sig.

 

Nära2

Gagarin i fokus, Mistjev och Ruslan bredvid. Pavel fick inte plats i linsen.

 

De stod så rart på rad och hade alla tid för mig. De väntade tålmodigt på sin tur, och hur kan jag avfärda det?  "Jag ska bara dra en dunk vatten till grabbarnas hage" tog sin tid, men helt klart värt det när man går därifrån med ett stort leende i ansiktet och hela själen fyllt av ljuvig basjkirenergi.


Lysande utsikter

 

Dagarna rinner iväg fort nu, och utöver vanligt hästjobb går tiden åt till att förbereda för flytt. En del i förberedelserna är att ta mig tid att gå runt för att se saker för sista gången. Sveriges natur är fantastisk, och så skiftande i olika delar av landet så det är väldigt onödigt att bli hemmablind. Tisdagen bjöd på ett ljuvligt väder med klar och varm höstluft, så jag och hunden begav oss till ett favoritställe med härlig utsikt över nejden.

 

Utsikt1

 

Från Tann känns det som man ser världen uppifrån

 

Utsikt2

Åreskutan där borta

 

Utsikt3

En liten flik av Alsensjön

 

Jag passade på att säga hejdå och tack för den här tiden. Det kändes bra att gå en fin tur när min favoritårstid visade sig från sin allra bästa sida, det blir vackra minnen att bära med sig i framtiden. Tänk vilket vackert land jag har turen att bo i, från Lappland till Dalarna via Höga Kusten har jag bott och det är så fint överallt men på olika sätt.

 

Om tre dagar går flyttlasset, och en del av flytten är att hemsidan får vila lite. Men aktiviteterna kommer uppstå igen, var så säkra. Vi har ju lämnat in fyra betäckningsrapporter till Svenska Hästavelsförbundet, och eventuellt väntar det annan tillökning innan fölen kommer, allt det vill jag förstås berätta. Så ska det ju byggas, putsas och fejas i nybyggartillvaron, det tänker jag inte undanhålla men jag är osäker på hur det blir med internetuppkopplingen den första tiden.

 

Vila

Medan man väntar på något gott kan man passa på att vila!

 

Besökare idag: 17
Denna månad: 949
Totalt: 151163
tisdag
29
september
Mikael, Mikaela

2020
Vecka 40
«september 2015»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Fem stoföl, fyra hingstföl
Ilieff, tre månader
Utlottning av mössor!
Hästmåndag
Kärt återseende
Busväder på gång
Chipmärkta halvsystrar
Söt och snäll
Byggsats
Storasyster som förebild

Senast kommenterade
Söt och snäll
Storasyster som förebild
Förberedelser, förberedelser, förberedelser..
Karenina, fast med Q
Roadtrip och överraskning
Midsommarhelgen
Öknamn
Elisjka har flyttat hem
”..not for human consumtion”
Har du koll på våra avkommor?

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia