Vita hår

 

Efter alla gråa hår vad gäller mitt förra inlägg med filmklipp går jag över till vita hår. De som kommer med åldern, av klokskap. För nog tror jag Tovas allt fler vita hår som breder ut sig i hennes ansikte kommer av all erfarenhet. Tjugoett (och ett halvt) är min fina ryska madam, och hon är väldigt speciell. Jag är den enda människa som hon söker sig till, den enda hon låter hantera sig ifall det inte gäller sådant som hovvård eller veterinärbesök. Men vackra föl får hon, och hon orkar helt klart bära fram ett par till med rätt omsorg.

 

image

De flesta vita hår är under pannluggen. Tova är till skillnad från sina döttrar en rätt så ofrivillig fotomodell, och vi har en överenskommelse om ömsesidig respekt.

 

De vita blir fler för var dag tycker jag, och de klär henne. Nu när hon bär föl i magen blir hon också väldigt harmonisk. Hon har ett sådant lugn i blicken nör hon är mamma, det är verkligen hennes kall i livet. Själv har jag andra kall i livet, att föda upp basjkirhästar var ett oväntat sådant. Har själv begåvats med ett stråk av vita hår som jag är stolt över, de visar ju hur klok jag blivit.

 

 


Cykla med hästar i hagen, länkar till filmklipp

 

Nu har jag slitit mitt hår över att det omöjligt går att lägga in filmklipp i bloggen lika enkelt som det är att lägga in bilder. Ni som inte har Facebook eller Instagram har missat några filmer där jag cyklar på en gammal cruisingcykel i hagen med en morotshink för att grabbarna skulle följa med. Tror egentligen hinken var onödig, de följde gärna ändå, men som incitament den här första gången var det skoj ändå.

Att faktiskt få in filmerna är för krångligt för mig och mina knappa resurser (tid är också en viktig resurs) så jag fixade ett Youtubekonto för att åtminstone kunna länka filmklippen. Jag länkar klippet i en rubrik så kommer förklaringen för klippet under. 

 

Cykla med unghästar dag ett försök ett.

Ruslan är den som först inser konceptet och gärna följer matte på den skramliga, oväxlade cykeln över det knöliga och kuperade underlaget. De tre andra går först till husse för att kolla vad han gör, men följer sen efter. Jag tror dock aldrig att ettårige Leonid fattade det där med hinken, han sprang liksom bara med.

När jag såg filmen så tänkte jag på hur Leonid skjutit i höjden. På filmerna (även de jag inte lagt upp) är han högre än både Ruslan som är två, och Gagarin tre år.

 

Mistjev är missunnsam.

Ruslan var den enda som tordes ta morötter ur hinken medan cykeln var i rörelse. Mistjev tycker Ruslan ska ge tusan i morötterna, för då blir de andra (läs; Mistjev) utan sen vilket vore katastrof. Därför försöker Mistjev skrämma bort Ruslan -utan större framgång. Vem hade trott den store ståldraken inte tordes ta ur hinken medan cykeln rör sig?

 

Lycka till med att se filmerna. Jag fick tre nya gråa hårstrån och förlorade säkert trekvart av mitt liv som jag aldrig får tillbaka i mina mer och mindre fruktlösa försök att lägga in dem 😉 Men jag kan rekommendera att cykla med hästar om man har möjlighet, det är roligt och alla får motion. För mig var det rast, en jättetrevlig sådan.

 

Besökare idag: 0
Denna månad: 918
Totalt: 143070
tisdag
25
februari
Fettisdagen
Sigvard, Sivert

2020
Vecka 9
«oktober 2016»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Lördagsledigt
Unghästonsdag
Har du koll på våra avkommor?
Inneväder
Stridshäst?
Sammanträffande
Utlottning!
Pälsfällning
Ljusterapi och solkatter
Skottår

Senast kommenterade
Har du koll på våra avkommor?
Pälsfällning
Supermamman och lillfrallan
Midvinter och djurens jul
Julbilder
Tack för allt Elisjka och lycka till!
Alla hästar hemma
Ökad stödutfodring
Taklagsfest
Bra höår

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia