Lyxtillvaro

 

image

Pavel och Leonid får äta ur djuptallrik pga hård vind

 

Efter bästa förmåga har jag försökt städa ur sjukhagen där Gasper och Firma gick ett tag i vintras. Det är en bra hage och när det blev vår trodde jag det skulle bli en enkel sak att städa ur den, kanske det till och med skulle spira lite gräs innan den skulle bebos ett tag av Pavel och Leonid? Men så kom våren av sig lite och det gjorde det svårt att städa men jag har gjort så gott jag kan.

Det var aldrig tänkt att spara Leonid som hingst men det har hela tiden kommit saker emellan. Dessutom har Leonid varit en väldigt timid liten hingst som inte gjort större väsen av sig förutom att drabba samman med Ruslan emellanåt vilket är fullt normalt. Enda nackdelen är att han haft svårt att lägga på sig massa utan mest bara vuxit på höjden och blir ful i manen då hingstarna gärna biter tag i mankammen på varandra när de leker och slåss. 

Nu ville vi dock få kastrationen att bli av innan betäckningssäsongen startar och gärna innan det blev vår fullt ut, men Distriktsveterinärerna här avser tydligen inte bara sluta med chipmärkning utan även kastrationer då de anlitar extern veterinär för sådant två dagar varannan vecka, och aldrig fredagar vilket är enda dagen vi kan. Efter en del pusslande fick vi dock ett datum, onsdag 26 april så på lördagsmorgonen fick Leonid i förberedande syfte flytta till sjukhagen tillsammans med Pavel som dels ska agera sällskap och god förebild, men även som Leonid äta upp sig lite. Det är bekvämt att låta hästar med samma energibehov och förbränning gå ihop. I synnerhet om de redan är goda vänner.

Halv storm är inte bästa förutsättningarna för att flytta om hästar men jag kände lite för att gå all in, så jag ledde de tre andra grabbarna in i stallet en och en. Först Ruslan, sen Mistjev och sist Gagarin och de var så duktiga trots att det smällde och levde om, och yrde omkring konstiga saker i vinden. Pavel och Leonid fick gå över i sjukhagen och sen tog vi tillbaka de tre andra till Hemmahagen.

De hårda vindarna rakt på sjukhagen gjorde att vi fick förankra maten i den största värmebaljan så den inte skulle blåsa ur hagen, med risk att en av dem skulle bli utan mat men de har delat broderligt. I Hemmahagen är man rätt så avundsjuk över att Pavel och Leonid verkar få fri tillgång till grovfoder. Än så länge är det väldigt lugnt i bägge läger även om de givetvis hade föredragit att alla i flocken gick ihop, och allra helst med sjukhagens lyxmeny.

 

image

 

image

 

 

 

Besökare idag: 6
Denna månad: 884
Totalt: 143036
måndag
24
februari
Mattias, Mats

2020
Vecka 9
«april 2017»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Lördagsledigt
Unghästonsdag
Har du koll på våra avkommor?
Inneväder
Stridshäst?
Sammanträffande
Utlottning!
Pälsfällning
Ljusterapi och solkatter
Skottår

Senast kommenterade
Pälsfällning
Supermamman och lillfrallan
Midvinter och djurens jul
Julbilder
Tack för allt Elisjka och lycka till!
Alla hästar hemma
Ökad stödutfodring
Taklagsfest
Bra höår
Pysselhelg

Arkiv
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia