Leonid flyttar hemifrån

 

Någon kanske minns att Leonid fick besök av en hel flock nya människor för ett tag sen? En av dem var hans blivande matte, och på lördagen var det äntligen dags för flytt. Vid besöket var Leonid inboxad som sällskap till Ruslan som stod på boxvila för sin sårskada, och i det ämbetet var Leonid faktiskt oersättlig. Därför fick förberedelser och flytt vänta vilket köparen visade full förståelse för. Ser man till hästars bästa är det förstås enklare att gå med på ett sådant villkor även om man längtar jättemycket. 

 

IMG_4047

 

Leonid var inte det minsta sugen på att fara ut och åka, men det visste vi då lastträningen hamnat i stå. Vi kom till en punkt men inte längre i den sedvanliga lastträningen, och då är det inte lönt att nöta på. Skulle man då lyckas tvinga på unghästen kan urlastningen både bli jobbig och/eller befriande och då kan det bli ännu svårare att lasta bra när det gäller, så vi tog till plan B på resdagen. Backade upp transporten mot stallet, och när väl framdelen var inne i Fautrasen och knaprade morötter som visst växte i massor därinne följde bakdelen strax med och sedan stod Leonid hur lugnt och fint som helst. Hela vägen till Nästansjö utanför Vilhelmina.

 

IMG_4049

Alltid skönt med kamera i transporten!

 

Jag kan inte tala för andra hästar, men vad gäller just våra basjkirer tycker jag två år är en perfekt ålder för att flytta hemifrån. Unghästen är lagom mycket (litet) hanterad för att den och ägaren ska kunna utveckla ett helt eget språk för kommunikation, de är vana att ledas hit och dit, att få hovvård och liknande. De är ännu så naiva så de tror världen och allt i den till största delen är gott, men så pass självständiga att de är nyfikna på att göra saker med människan, utan flocken. Som att gå iväg lite själv, lastträning och annat.

De har också vuxit upp och utvecklat sin personlighet så man kan förmedla en rättvis beskrivning av hästen, se mer vad den är lämpad för. Förvisso är Leonids lillasyster Elisjka till salu som ettåring, men vi har inte direkt någon brådska att skicka iväg henne. Vi tänker som så att rätt hem är viktigt för henne (och oss) och då bör lämplig framtida människa få chansen då vi känner att hon är klar att förberedas för flytt.

Vad gäller Leonid så gick resan bra. Han kom fram drygt tre timmar senare efter en problemfri resa och fick först besöka stallet där han fick stå i box bredvid den i jämförelse gigantiske Crespo som längtat efter en mysig kompis ett tag. En som gillar att klias och leka, och det passar fint in på unge Leonid. Efter att de hälsat och småpratat genom boxgallret fick de mötas ute och blev visst kompisar på en gång! Jag var ju hemma och skötte om gården medan Stefan ombesörjde leveransen, så jag blev väldigt glad när jag fick en fin bild av Leonid  och Crespo:

 

IMG_4050

Det ser onekligen bra ut. Leonid som vill bli halvblod när han blir stor verkar ha hamnat helt rätt i tillvaron, och vi önskar honom och hans nya familj all lycka och framgång i livet!

Var modig nu lilla Lejon, och tack för den första tiden.

💛

 

 

Besökare idag: 1
Denna månad: 417
Totalt: 149505
onsdag
12
augusti
Klara

2020
Vecka 33
«oktober 2017»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Zayats' stora kliv framåt
Lycka till i livet Deana!
Registrerad, namngiven och tillbaka på skogsbetet
Lång arbetsvecka med intensiv slutspurt
Treårsjubileum
Flytta flockar igen
Karenina, fast med Q
Fotoutmaning del två
På skogsbetet
Fotoutmaning

Senast kommenterade
Karenina, fast med Q
Roadtrip och överraskning
Midsommarhelgen
Öknamn
Elisjka har flyttat hem
”..not for human consumtion”
Har du koll på våra avkommor?
Pälsfällning
Supermamman och lillfrallan
Midvinter och djurens jul

Arkiv
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia