Snabbvisit

 

IMG_4106

 

På tisdagsmorgonen var vi uppe långt före tuppen eftersom vi planerat in en tur till Bispgården och ett besök hos Odessa som befinner sig hos Nilla's Häst&Ridutbildning i väntan på transporten till nya ägaren i månadsskiftet. Jag gav yrvakna basjkirer liten frukost innan vi utfodrade oss själva, och alldeles innan avfärd fick våra flockar en andra, lite större frukost. Drygt två timmar tar det att köra sträckan utan transport (oftast har vi ju en sådan bakom bilen när vi kör dit, men inte i dag).

Odessa verkade överraskad att se oss där, och hon följde snällt med från de andra för att få lite pyssel och hovvård i den regniga förmiddagen. Även i södra Jämtland har man fått regn så det räcker denna höst! Vi skulle också hämta hem utrustning och skriva under ägarpapperet inför flytten, också är det förstås roligt att träffa tränaren Pernilla. Det sker tyvärr inte så ofta då det är en bra bit emellan och dessutom ganska många hästar om man säger så. 

 

IMG_4107

 

Det var väldigt roligt att träffa Odessa igen, sista gången var när jag ledde henne på transporten i våras då Stefan körde henne till utbildningen. Jag tänkte att det kanske skulle kännas lite jobbigt då Odessa påminner väldigt mycket om mamma Hinica som vi förlorade så tragiskt nyligen, men så blev det inte alls. Odessa är ju en helt egen individ och när vi åkte därifrån så kändes det bara bra att hon snart får resa till sin nya ägare och hon känns väl förberedd med sin utbildning. Efter vi släppt tillbaka Odessa i hagen önskade jag henne lycka till, och hon hälsade artigt farväl innan hon sökte upp de andra i flocken.

 

IMG_4108

 

Gagarin befinner sig i närheten för inkörning, så på hemvägen svängde vi förbi och sa hej till honom. Han såg glad och nöjd ut, för dagen pyntad med ett fint höstlöv i pannan. Det verkade som om han tyckte det var trevligt att se oss, särskilt när han fick ett par morötter som jag diskret slängde ut i höet bakom ryggen på hans unge hagkompis som var mer intresserad av Stefan. 

Sedan var det bara att resa hem igen genom ett väldigt höstligt och vackert landskap. Förutom den hemska vindsnurreparken utanför Sidensjö, men mina personliga åsikter om vindkraft lämnar jag utanför bloggen. Hemma väntade hungriga hästar och duktige Ruslan visade husse att matningen av ström till Hemmahagen brunnit av. Den funkar ypperligt nu igen, vilket Ruslan visade lika tydligt när han suktade efter gröna strån på andra sidan stängslet..

 

Besökare idag: 0
Denna månad: 932
Totalt: 151146
tisdag
29
september
Mikael, Mikaela

2020
Vecka 40
«oktober 2017»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Fem stoföl, fyra hingstföl
Ilieff, tre månader
Utlottning av mössor!
Hästmåndag
Kärt återseende
Busväder på gång
Chipmärkta halvsystrar
Söt och snäll
Byggsats
Storasyster som förebild

Senast kommenterade
Söt och snäll
Storasyster som förebild
Förberedelser, förberedelser, förberedelser..
Karenina, fast med Q
Roadtrip och överraskning
Midsommarhelgen
Öknamn
Elisjka har flyttat hem
”..not for human consumtion”
Har du koll på våra avkommor?

Arkiv
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia