Semester

bete1

Odessa, Hinica, Ruslan och Minna vid älven

I en veckas tid har det varit smått kaotiskt runt gården. Mycket på grund av nedgrävning av fiber, vilket skulle besparat mig massor av arbete och bekymmer om det bara skett en vecka senare. Alla konstigheter verkar ha skapat märkliga energier, för i grävmaskinernas bandspår har följt den ena oväntade tokigheten efter den andra, så är det något jag behöver är det semester.

bete2

Det är långt ned till backen när man är liten

Det är inte bara jag som förtjänar sommarlov. Hästarna har ställt sig minst sagt förvånade till att gräset växer som gräs utanför hagarna medan de ska hållas innanför stängslet. Jag brukar ju se till att flytta om och fixa så de får grönt så snart som möjligt, men i år var det omöjligt. Fibergrävandet har dessutom varit problemtyngt, så jag blev till slut tvungen att stängsla om ordentligt för att ens få ut hästarna till den här helgen.

bete3

Bizra, Odessa och Hinica

Vi ledde först ned Minna, Ruslan och Tova längst vägen till betet. Åh så glada de blev, stona visste förstås exakt var de skulle och var förväntansfulla. Sedan ledde vi Tangaur och Bizra från skogshagen till betet, och sist en mycket otålig Firma och dito Hinica, medan Maronya och Odessa fick gå lösa. Vi hade ingen annan lösning för ettåringarna, men det gick så himla bra så. Vi gick över lägdorna största delen av vägen, och de små flickorna övade sina hoppfärdigheter över dikena. Det var en upplevelse att se Maronya sväva i stora, graciösa skutt över de små dikena. Helt makalöst.

bete5

Tangaur och Tova

När man återför flera hästar till att bli en större flock så blir det förstås lite oro ibland. Rang och status ska uppdateras eller bekräftas, och alla ston var förstås väldigt nyfiken på lille Ruslan, men Minna fick snart en skyddsvakt i Bizra som såg till att lillen fick vara ifred med mamma. En lustig sak var att Tangaur blev så väldigt glad över att återse Tova, så hon uppvaktade till och med. Tova har stor integritet, men Tangaur närmade sig långsamt och försiktigt och fick tillåtelse att följa det mörka stoet på replängds avstånd. Hästar vet ju att ensam inte är stark.

Så nu har nio av våra hästar semester, och jag ska verkligen försöka ta mig lite ledigt själv också innan vi tar itu med fyra smågrabbars sommarträning.

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
Besökare idag: 23
Denna månad: 60
Totalt: 146499
tisdag
2
juni
Rutger, Roger

2020
Vecka 23
«juni 2020»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Lycka och orättvisa
Ett steg fram, och två tillbaka.
Omstart
Effektiv jobbarhelg
16 veckor
Systrar till salu
Nya konstellationer
Olägligt regnväder
Deanas och Cizmets lillasyster
”I dessa tider”

Senast kommenterade
Öknamn
Elisjka har flyttat hem
”..not for human consumtion”
Har du koll på våra avkommor?
Pälsfällning
Supermamman och lillfrallan
Midvinter och djurens jul
Julbilder
Tack för allt Elisjka och lycka till!
Alla hästar hemma

Arkiv
2020
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia