Blå damen i ridhuset, ett kostymdrama

 

Det lät ju både fint och mystiskt, men det enda dramatiska var nog min egen sinnesstämning. Vi lastade Odessa och Francesca och åkte iväg mot Gideå på lördagsmorgonen då vi hyrt ridhuset där för ett par timmar. Genrep ska man nog inte kalla det, utan miljöträning. Lastning är alltid ett kritiskt moment för mig då jag aldrig riktigt kommit över en incident för många år sedan där en lastning slutade riktigt illa. Det hinner gå många kilometer i bilen innan mitt illamående går över, hur bra lastningen än gått och jag har märkt att det är värre när det är våra egna uppfödningar som ska på. Men Stefan är duktig. Han lyckas alltid med lastningar hur svår häst det än gäller så jag lutar mig mot honom så gott jag kan. Och idag var det ju inga svårlastade hästar som klev på Fautrasen, tvärt om.

Även om det inte var genrep tog jag tillfället i akt att inviga min ridjacka som jag tänkte bära på bruksprovet. När jag fyllde år fick jag av min make ett presentkort hos Gith K som gör väldigt vackra jackor, kappor och annat. Jag ringde upp Gith, fick färgprover av ylletyget och band och beställde min jacka som strax kom med posten. I dag fick jag uppleva att den är väldigt skön att rida i, och enkel att hålla ren 😉 Återigen fick Stefan agera ofrivillig fotograf, och i ridhuset med min mobil blev det katastrofalt dåliga bilder. Jag tänker inte ha blå ridbyxor på bruksprovet, men jag är rädd om mina ljusa så de fick vänta hemma tillsammans med ridstövlarna som är sköna att rida i men mest liknar tortyrredskap om man ska visa häst för hand i trav. Något som även det skulle tränas i ridhuset, men först red jag Francesca.

 

image

 

image

 

image

"Oj vad nära det blev" sa Stefan när han knäppte då vi vände snett igenom framför honom och Odessa, men det vart enda bilden man kan ana hur jackan ser ut.

 

Jag fick inte Francesca att galoppera i ridhuset så det är givetvis oroande. Wångens ridhus är större (om jag ska rida inomhus. Det har jag ingen aning om, allt jag vet är att Francesca är enda hästen som ska göra bruksprov under ryttare, alla övriga ska köras) så jag kan inte annat än hoppas på att det går bättre där. Bägge stona var för dagen väldigt trötta, särskilt treåriga Odessa som reste för tredje gången i sitt liv. Visningen för hand gick så där, Odessa var så trött att när vi var klara och släppte dem lösa i ridhuset ställde sig hon och sov!

 

image

Närstudie av Odessa som väntar i mitten på att jag ska rida klart på Francesca.

 

Odessa var så trött, att när det var dags att åka hem så orkade hon inte kliva upp i transporten. Då är man trött minsann. Eftersom jag inte orkade lyfta upp min älskade häst, hur gärna jag än ville, och inte heller lyckades förmedla att promenaden hem var flerfaldigt jobbigare var det bara att kämpa på. Francesca var mycket tålmodig, vi fick lasta ur henne några gånger för att prova nya lösningar, och efter att vi lett dem igenom transporten fick vi till slut Odessa på plats och kunde åka hem igen. Efter några km släppte illamåendet.

Inget genrep nej, men halvt kostymrep ändå. Men med tanke på att genrep SKA gå dåligt så kanske jag ska tänka på det som generalrepetition ändå? Men den stora behållningen var att bägge stona var fantastiskt duktiga. Vi åker till Alsen redan på fredag så hästarna får sova i box på Wången (första övernattningen i box för Odessa) så vi hoppas hästarna är piggare nästa lördag då det gäller. Odessa har aldrig upplevt så många olika hästar på en gång så frågan är förstås hur vi ska kunna lasta henne och köra hem ifall hon somnar av all spänning 😉

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
Besökare idag: 0
Denna månad: 466
Totalt: 139779
lördag
16
november
Vibeke, Viveka

2019
Vecka 46
«november 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Is och aska
Äntligen snö!
Chipmärkning och färgändring
Snygg i håret
Söndagsbilder
Allhelgonadagen
Tack för allt Elisjka och lycka till!
Höstbete och förmiddagsvila
Alla hästar hemma
Ökad stödutfodring

Senast kommenterade
Tack för allt Elisjka och lycka till!
Alla hästar hemma
Ökad stödutfodring
Taklagsfest
Bra höår
Pysselhelg
Ett år kvar
Avelsdiplom igen!
Spännande resdag
Zenits flock

Arkiv
2019
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia