Återbesök

 

Vi kom på att Leonid är den första av våra hingstar som blivit kastrerad inne i stall, när det tidigare skett har det varit i de vindskydd där hingsten gått, och även en gång utomhus då det krävdes kastduk. Då var det Mistjev som var så extremt motvillig och dessutom svårsederad att enda möjligheten var att försöka söva och lägga ikull honom. I vanliga fall står de upp. "Försöka söva" skriver jag, för ettårige Mistjev lyfte mig rakt upp i luften med halsen när han borde sovit. Han och de två andra hästar han fick lugnande för (tredubbel dos alltså). Men han blev valack och en väldigt trevlig sådan, Leonid har inte kommit dit än. Trevlig är han, men ännu hingst mentalt.

Så vi tänkte kolla vad Leonid tyckte om stallet och dess boxar efter ingreppet i onsdags. Han tyckte det var lika trevligt som vanligt att gå in i sin box och inte hade han något emot att få hovvård heller. Pavel var lika oförtjust i att bli installad som han normalt är, allt var som vanligt alltså!

 

image

 

Högrest och spinkig tvååring

 

image

 

Medan Pavel och Leonid stod inne och tuggade hö var det dags att tömköra Gagarin igen. I dag var det en annan häst än vid tidigare övningar, Gagarin var nämligen på rätt dåligt humör. Det tyckte jag bara var bra, det är bra att han visar olika reaktioner och inte bara knatar på som en snäll robot. Trots lite attityd och sura miner åkte utrustningen på utan protest och jag tömkörde honom i olika volter med husse som ledare. Först gick jag bakom, sedan fick Gagarin gå runt mig då jag hade tömmen fäst direkt i bettet på innersidan och han var humöret till trots lika duktig som tidigare.

Nu är det bestämt att Gagarin åker på sin körutbildning söndag 7 maj. Jag hade som mål att tömköra honom utan ledare innan han åker, men vi har knappa resurser (tid är också en resurs) så det här får duga. Vi har inte övertränat Gagarin men heller inte förstört honom.

I övrigt åkte jag på årets första förkylning i torsdags vilket inte var helt oväntat då jag slitit mycket hårt veckan som gick. Det hör våren till och jag är glad över att ha kunnat börja vårmocka, men har så himla svårt att sluta. Det har blivit långa pass med grep, räfsa och kärra.  Valborgsmässoafton brukar firas med att mocka, men i år får jag vackert vila mig och ta det lugnt. Men det är ok, här skjuts det inga raketer så jag behöver inte vara ute och vaka över hagarna.

 

Och med det önskar vi våra läsare en trevlig, lugn och god valborgsmässoafton! 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
Besökare idag: 0
Denna månad: 918
Totalt: 143070
tisdag
25
februari
Fettisdagen
Sigvard, Sivert

2020
Vecka 9
«februari 2020»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
242526272829

Senaste inlägg
Lördagsledigt
Unghästonsdag
Har du koll på våra avkommor?
Inneväder
Stridshäst?
Sammanträffande
Utlottning!
Pälsfällning
Ljusterapi och solkatter
Skottår

Senast kommenterade
Har du koll på våra avkommor?
Pälsfällning
Supermamman och lillfrallan
Midvinter och djurens jul
Julbilder
Tack för allt Elisjka och lycka till!
Alla hästar hemma
Ökad stödutfodring
Taklagsfest
Bra höår

Arkiv
2020
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia