Vilda Väster(gissjö)n

Där står jag i godan ro och flyttar lite stängsel i Hemmahagens skogsbryn och lyssnar på fågelkvitter och grannens hund som skäller för att jag gör något jag inte brukar (hon är tyst när jag varje dag går med skottkärran*s*), när det plötsligt smäller till!

PANG!

Det lät alltså som att någon avlossat ett gevärsskott på gården! Jag såg inte hur de regerade i Vinterhagen, jag blev självklart mycket orolig för Minnas skull, men med tanke på hur Firma, och därmed Tangaur reagerade är jag glad att skottet inte brann av fem minuter innan. Då stod jag nämligen inne i utestallet och pysslade om dem, allt för att utestallet ska bli hagens bästa ställe, och hade det hänt då kunde det blivit katastrof.

Flocken1

Flocken

När jag gick ut i stora flocken var där dock lugnt. Minna är inte skotträdd, det har vi kunnat konstatera då vi står ute med hästarna på nyår och sista april, men nu bär hon ju en liten i magen. Bizras mamma kastade sitt första föl en sista april då hon blev rädd för raketer (ironiskt och mycket sorgligt nog på sin egen födelsedag), och det är en händelse jag bär med mig. Jag borstade igenom alla hästar efter gårdagens oväder och mockade. Hästarna betade eller lade sig att vila på en av lägdorna och det såg så fridfullt ut.

Men personen med John Waynekomplex som pangade här skulle jag vilja ge följande uppläxning:

spank

Billy the Kid får skinkorna varma av mr Luke

Sådana här gånger känns det skönt att vi inte har någonting som rotar oss här eller någon annanstans i landet. Det får väl bli ännu en del i omvärldsanalysen, att pangande hålls till skogarna där viltet går eller på skjutbanorna, dessutom långt från samlingslokaler där folk samlas för att bränna upp pengar (skjuta taffliga raketer alltså).

Nu ska jag ut i solen igen och städa upp efter ovädret och göra det utejobb som i går lades under regnduk. Hoppas solen lyser över Dig med, ha en underbar lördag ni som kikar in!


2 kommentarer

Namn: Lena Axelsson
Tidpunkt: 2012-09-15 18:42
Mycket vacker höstbild Hemskt med hästen som kastade sitt föl Har som tur är inga skjut tokiga folk i närheten och är tacksam för det ! Dom flesta av grannarna här är jägare och får låna vår mark med.Som tack får vi del i bytet styckat och klart God grannsämja är guld värt ! Har själva koll på jakttiderna och flyttar då upp hästarna nära huset. Önskar en underbar lördag tillbaka

Namn: Mánadis' Vildhäst
Tidpunkt: 2012-09-15 19:11
Här är det också gott om jägare, men vanligtvis håller de sig uppe i skogen eller ute på mon, inte nära gården=/

Vårt sommarbete är en bit från gården, men vi tar alltid hem dem till älgjaktens första vecka, och jag hoppas dagens skott var en engångshändelse. Otäckt med pangande när man har högdräktigt sto, även om hon verkade lugn.

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
Besökare idag: 14
Denna månad: 946
Totalt: 151160
tisdag
29
september
Mikael, Mikaela

2020
Vecka 40
«september 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Fem stoföl, fyra hingstföl
Ilieff, tre månader
Utlottning av mössor!
Hästmåndag
Kärt återseende
Busväder på gång
Chipmärkta halvsystrar
Söt och snäll
Byggsats
Storasyster som förebild

Senast kommenterade
Söt och snäll
Storasyster som förebild
Förberedelser, förberedelser, förberedelser..
Karenina, fast med Q
Roadtrip och överraskning
Midsommarhelgen
Öknamn
Elisjka har flyttat hem
”..not for human consumtion”
Har du koll på våra avkommor?

Arkiv
2020
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia