Betessläpp och halvbröder

 

81C7C9BB-75DD-4AEC-87B3-0C6385620675

Gasper på grönbete

 

Korthelg. För mig är ordet negativt laddat, i synnerhet när den infaller den här tiden på året, vårt mest hektiska kvartal. Men vi har hunnit fantastiskt mycket så det finns inget att klaga på, korthelgerna infaller tack och lov inte överdrivet ofta. 

Den här helgen skulle vi ta ned Gasper med flock till stora sommarbetet nere vid sjön, men först skulle min veterinär komma hit och vaccinera några hästar. Så på förmiddagen tog jag först in Adilliya, sedan tog vi in Zenit och Fiona. Vägen ned till beteshagen går mellan deras hagar, så bäst är förstås att ta bort en hingst när en annan med flock ska ledas förbi, och stona skulle ändå vaccineras bägge två.

Vi ställde Zenit och Adilliya bredvid varandra, dels för att kolla om hon möjligtvis döljer en brunst, eller om vi liksom kan hjälpstarta den. Nej hon var definitivt inte brunstig och hade ingen som helst tanke att bli det heller, så efter några högljudda hälsningsceremonier var det lugnt värre mellan de två som ignorerade varandra under de nästan fyra timmar vi höll dem inne från stekande sol och en knott- och bromsinvasion utan dess like. 

När veterinären åkt tog vi så ned lilla flocken på bete, och även om det blev lite struligt alldeles bredvid grabbarnas hage pga en lite övertydlig Francesca som ville betona att hon var Gaspers drottning och ingen annans, gick det väldigt bra. Själv hade jag ansvar över de två snällaste och minst dramatiska, Cetzima och Cizmet och gick först. Strax var vi på betet där gräset är ganska frodigt (om än av mager sort) och bitflugorna överdrivet många. Det blev inte så mycket bilder då, men en av hon som skötte sig bäst bjuder jag på:

 

162ACB00-92A0-4966-ADAD-0D4E4F76F5F2

Fyra veckor gammal och redan stjärna i allt hon gör.

 

Söndagen var lika hektisk med en massa kontorsjobb och underhållsarbete som inte hanns med på lördagen. Jag hade en liten tanke på att rida Adilliya, men jag vill vara tidlös då, dvs inte ha annat som pockar på utan kunna låta saker ha sin tid. Dessutom har min rygg krånglat en hel del på sistone, och då jag en gång i tiden lyckats med konststycket att skjuta en kota i ryggen uppsutten på ett engelskt fullblod, så jag behövde hjälp att ta mig ned så lät jag saken bero och gick på en härlig skogspromenad med Adilliya istället. 

 

02DBC969-0DA4-42B4-BD20-3F134AF8321E

 

Det är så vanvettigt med broms nu, och invasionen av knott är otrolig även med ångermanländska mått mätt, så precis som de flesta som får gå i skogen passade Adilliya på att gå så lövsly kliade henne under magen, och hon passade även på att smaka. Rönn och asp var favoriter.

 

CA1605CD-87C6-44A5-986C-AF900A6F8B41

Paus i en härlig dunge innan vi vände och gick hem.

 

0E1760FA-1857-47CC-B6F1-65F6C86EE348

Fyra halvsyskon, men alla är inte halvsyskon med varandra.

 

På hemvägen passerade vi grabbarnas hage, och jag lyckades få till en rätt dålig men smårolig bild på fyra halvsyskon. Adilliya, Mistjev och Pavel är alla födda 2012 och har Gastroler som pappa, och Tuchkin och Adilliya har samma mamma (Tova). Sedan finns det som bekant en halvbror till här, och han finns på inläggets första bild.

Efter promenaden och mockning av hagar gick vi ned för att sköta om de nere på betet, och gårdagens stjärna Cizmet fann jag plaskandes nere vid sjön tillsammans med mamma Cetzima.

 

0DC172D2-28CA-4B1E-9539-67A00F08FBDD

 

B90C7C59-DA46-4F28-91BA-8C52FF8D59B0

 

A6178D74-F623-4B8A-A214-B1F2625AED05

 

Ljuvliga lilla unge. Hon har sannerligen lagt beslag på mitt hjärta med sin underbara personlighet och vänliga sinne, och nu när fölpälsen släpper här och där börjar jag fundera om därunder möjligtvis väntar en svart diamant? 

 


Hästpromenad

 

Det är underskattat att vara ute och gå med sin häst. Till exempel nya hästar, det är ett jättebra sätt att lära känna varandra, bekanta hästen med nya omgivningar, bygga upp förtroende och lära er varandras språk. Eller prova utrustning lägger jag till, felaktig eller illapassande utrustning kan ju också göra ridturen till en promenad fast det inte var tänkt så.

Många hästar skulle nog både behöva och uppskatta promenader emellanåt (helst med en uppmärksam hästförare som inte proppar igen huvudet med musik eller hellre glor i telefonen), både unga och äldre, och motion tillsammans med en genuint god kompis som på riktigt bevarar alla ens hemligheter, det är friskvård deLux!

Adilliya och jag har varit på ett par promenader nu, och jag har passat på att prova utrustning samtidigt. Vi har traskat, sprungit, lyft ordentligt på benen och haft behagliga pauser. Personligen uppskattar jag om min häst kan stanna och ta det lugnt en stund, en häst som är skrämd, avstängd eller lider av stark hemlängtan tar sig inte tid att koppla av och äta. Adilliya följde mig i skritt, travade på fint och stannade gärna för lite paus även på hemvägen. En bra känsla i härligt sommarväder med kylig vind.

 

D119D731-1108-4D7C-974C-23E64A89C2FD

 

Det får bli en Instagrambild från idag. Hon är så lik sin mamma Tova, särskilt som Adilliya fått ha samma huvudlag med indianhackamore (vilket är ett bettfritt alternativ som jag gillar). Förra gången ledde jag henne i grimma med långt ledrep, men hon är så följsam och uppmärksam så jag passade på att testa lite visning för hand på en grön och fin lägda.

 

På Instagram hittar man fler basjkirbilder om man söker på manadisvildhäst eller månadis.

 

 


Maskinmockning

 

292E0028-6A58-4443-A75D-D4AF9312B664

 

Nu är Horse Hoppern invigd!

 

605FBA4D-3975-45F2-A1A7-B6B48E4BF8C6

 

Eftersom maskinen inte bara mockar utan klipper ned gräs samtidigt så är det nog bäst att storstäda med den på hösten i beteshagar, när där inte betas mer, eller på våren innan gräset börjat växa. Bekymret då kan vara att det är för blött så att marken inte håller för tunga maskiner, men i testhagen -där Fiona, Tuchkin, Elisjka och Pavel gick i vinter, blev det riktigt fint. Det har inte hunnit komma upp jättemycket gräs, och det är inte tänkt att någon flock ska bo där förrän på sensommaren. För att betesputsa mitt på säsongen funkar den också bra förstås, en del gör så bland annat för att få bort oönskade växter medan de är i blomning.

 

C59925E6-ADF8-4E90-BD14-7EAAAC7D4679

 

Gödslet och gräset blir till en fluffig och finhackad blandning. Den kan vi förstås inte lämna i hagen permanent, men vi samlade ihop allt i en hög för att frakta bort till bättre ställe sedan. Det var ju trots allt en första testkörning för att se resultatet och förstå maskinen. Det kan säkert bli finfin jord av det där. Och det blev ju riktigt fint i hagen efteråt:

 

70F3DAF3-5FC7-40C0-8AC7-7470CE839CE0

 

Lyckliga basjkirer som får beta där senare i år.

 


🇸🇪Nationaldagsfirande🇸🇪

 

Svenska flaggans dag, nationaldagen, grundlagsdagen, Gustavsdagen. Sjätte juni går under många benämningar, men vi brukar i alla fall uppmärksamma dagen med picknick om vi kan. Med tanke på att det skulle bli upp mot 30˚ varmt kändes picknick som en bättre idé än att jobba sig sjuk i värmen. Vi skulle bara ta in Gaspers flock i svala stallet på morgonen, och det skulle bli första gången att gå genom en dörr för Cizmet. Det brukar vara rätt knepigt första gången när man inte vet vad en dörr är, men vi är vana vid det här laget så det gick bra ändå. Husse lyfte Cizmet genom dörren efter hon tvekat några gånger, men nästa gång vet hon vad en dörr är så då går det säkert ännu bättre.

 

7F42AC3F-A25A-4DFA-B902-EFBFC4361098

Inne i boxen med mamma. De släpps ut på eftermiddagen igen.

 

Men picknickplanerna hade vi redan skrinlagt. Nationaldag blir det igen, det kommer fler tillfällen. Fiona hade tagit tillfället i akt att gå i brunst sent på onsdagen, så vi bestämde för att släppa över Zenit till stona efter att Gaspers flock gått in. Adilliya var flamsig på onsdagen, följde Fiona överallt och kissade flera gånger bredvid stängslet mot Zenits hage, men vi hade väntat oss tydligare brunsttecken än så. Det kan gå bra ändå, det brukade funka med Adilliyas mamma Tova, och skulle det ändå visa sig att alla inte var helt nöjda så är det ju bara att flytta en av de tre.

 

7FBD40BB-9CBC-4A99-A776-A79430A12253

Fiona och Zenit.

 

Adilliya låtsasbrunstade mot Zenit men gick emellan varje gång Fiona och Zenit försökte få till det, så för husfridens och skaderiskens skull fick Adilliya byta hage. Det blev genast annan stämning i hagen, Zenit friade för fullt och Fiona blev lycklig. Flera fullbordade betäckningar, och de går nästan jämt sida vid sida. De äter ihop och kliar varandra, vilar tätt ihop inne i vindskyddet. 

 

C52DBBBD-5A77-4878-B4C9-EF86CF4F4686

På verandan. 

 

0102D958-3089-490A-8226-FBD298779B47

Kliar varandra.

 

Jag hoppas verkligen det fortsätter fungera så bra som det gjort än så länge. Det vore ju fantastiskt om harmonin fortsätter såhär, och att Adilliya snart går i brunst och de kan gå ihop som en riktig flock. Efter all tid i ensamhet förtjänar inte minst Zenit det. Och Adilliya går det ingen nöd på, för i hennes tillfälliga hage växer det gräs. Ibland när de andra två friar syns det att hon gärna skulle vilja gå emellan igen, men hon har det lugnt och skönt och verkar tillfreds med tillvaron i stort. Står i svala vindskyddet eller äter gräs.

 

76880E7A-2D5A-46C1-9ED4-03F4E8089808

Så lik sin mamma, särskilt med mammas gamla grimma på, dagen till ära.

 


Nu är Milyj ute på annons!

 

Nu är Milyj ute på annons på Hästnet. Det finns några bilder och en superkort film från förmiddagsutfodringen idag, fler bilder från föl och framåt finns på hennes egen sida. Som vanligt uppskattar jag om några av er delar annonsen vidare. 

 

956D109A-69B2-4F54-AEBA-86CF27E4781D

 

I övrigt har helgen varit trevlig och produktiv. Det känns alltid extra bra när vi haft tid att träna och pyssla om så många unghästar som möjligt, och vi hann med allihop den här helgen. Vilken ynnest! Unghästar kräver inte så lång träningstid för att lära sig saker, det är i sammanhanget tacksamt. Vi tog in ungstona, ett och ett. Bra träning som görs kort och trevlig med lite gott i boxen. På söndagen ökades tiden inne, och nu var det med glädje de lämnade de andra för lite egentid inne.

 

629B6DAE-F891-4BA9-BEE0-9E5CA5A4DC0F

Elisjka ville nästan inte gå ut igen, så mysigt var det inne sa hon. 

 

Vi har återigen tagit ut Fiona och Adilliya för att kolla brunst närmare hingsten. Egentligen är det onödigt, för bägge två har tydliga brunster, men vi försöker ändå få igång dem om vi kan. Men de var återigen mer koncentrerade på gräset än Zenit som verkligen ansträngde sig för att tjusa i synnerhet Adilliya. Som han sjöng och dansade för henne, men det hade han inget för nu heller.

 

A75C5317-C8E6-44A1-ABFC-B52103DC9C5C

 

Såhär nära får de beta. Zenits hage är indelad i sektioner, så han sprang upp på en annan del för att komma närmare Adilliya:

 

052E77AF-EC6F-434C-895F-64EB7AD56A06

 

Han var så tjusig när han gjorde sig till. Undrar just hur deras föl kommer bli..?

 

 


Avelstankar

 

Adilliya har varit här en vecka nu och går tillsammans med Fiona i väntan på brunst så att Zenit kan släppas över till dem. De två stona kommer bra överens och det är tydligt att Fiona som är äldre är chef, Adilliya ifrågasätter inte på den punkten alls.

 

034440E9-6BE7-4B23-B0E8-24DEBDEC1080

Röda Fiona spanar in Zenit i grannhagen (nere till höger).

 
På torsdag förmiddag fick de gå från Hemmahagen och beta gräs utanför Zenits stängsel. De har hagarna bredvid varandra, men det är en väg och ett djupt dike emellan så jag ville kolla om möjligtvis känslorna kom igång när de fick se närmare på Zenit.
 
Hingsten hälsade de två med en piruett och ljudlig fanfar innan han dansade och spexade för dem. Han sjöng högt och sträckte ut i både tjusig trav och galopp, sedan försökte han förföra dem med hummande skönsång och mer dans, men de två halvsystrarna brydde sig mer om det gröna gräset. Allt lugnade sig fort när stona var tillbaka i sin hage, endast en viss besvikelse över att de inte hann äta mer, men det kommer en chans snart igen.
 
 
F05F7A9B-1688-4C7F-8E07-E8C626B21D7F
 
Lite roligt ser det ut, när Adilliya skakar huvudet, kunde inte låta bli att ta med den.
 
 
Det borde bli fina och dugliga avkommor tänker jag. Adilliya visades först som tvååring och fick 40 poäng, klass ett, och som treåring erhöll hon avelsdiplom, åter 40 poäng. Fiona visades inte som treåring och missade därmed sin enda chans till aveldiplom, men hon visades senare och fick även hon 40 poäng, klass ett. Fiona utförde även bruksprov och fick kommentaren ”Mycket bra skick!” som kommentar i sitt resultat, och då hon ridits mycket och tävlat i både dressyr och hoppning tyder det på god ridbarhet. Zenit var den första basjkirhingsten att tilldelas 42 poäng när han avelsvärderades och godkändes för avel som fyraåring (40 p som treåring). Det borde bli bra kombinationer tycker jag. Adilliyas och Fionas pappa Gastroler var klass ett-hingst, det har tagits med i bedömningen förstås, domarna läser på så snart man anmält.
 
Gasper är ju också efter Gastroler. Han tilldelades 40 poäng både som tre- och fyraåring och klass ett. Det är stort när man står där på sin livs första hingstvisning med en treåring (2,5 år, han är född 4 oktober, visningen på Wången är i april) och domare Morgan Johnsson säger att min Gasper är bland de finaste basjkirhingstar han sett. Francesca visades inte som treåring, men jag visade henne på Wången som sjuåring, och utförde uppsuttet bruksprov vilket resulterade i 38 poäng, klass ett. Poängen beror nog en del på mig, visningen för hand kunde utförts bättre den dagen, men klass ett ändå, borde bli bra avkommor.
 
 
Visning2
 
Gasper och jag april 2015. Han har vuxit sedan dess!
 
Cetzima däremot är en chansning. Hennes pappa Yuri 58 var klass tre-hingst, och jag kan tycka att Deana har vissa exteriöra drag som inte är så typiska för basjkir. Men dels är hon bara ett år och kommer växa till, och jag är inte kunnig nog att bedöma. Däremot är hon en av de trevligaste, vänligaste och mest okomplicerade avkommor vi fött upp, och lillasyster Cizmet verkar så här tidigt bära på samma sociala förmågor. Trevligt sätt ger inga exteriöra poäng, men det är en fin egenskap.
 
Sedan kan den kombinationen bli bra ändå i slutänden. Deanas och Cizmets morfar Yuri var även morfar till Hinica, och tillsammans med Zenit fick de faktiskt ett diplomsto:
 
 
9A26388C-9D18-4586-8E3E-482E8B3417AE
 
Beroza visades som treåring och fick 40 poäng, klass ett och avelsdiplom.
 
Kom ihåg att Beroza är till salu.
 
 

Bitleksaker

 

I höstas fick vi inte tag på någon halm. Helst vill vi ha havrehalm till våra basjkirer, men fjolårets sommar gjorde att vi inte fick tag på något lokalt och den foderhalm av vete som erbjöds via längre transporter vågade jag mig inte på då den var väldigt dyr. Jag hade inte riktigt hämtat mig efter att ha köpt dyrt och dåligt hö på våren, och hade ingen större lust att åka på ännu en nit.

Hästar har tuggbehov, och något ska de förstås få tugga på. För att spara på vindskydd och stängselstolp drar vi in sly, stora grenar och små träd för basjkirerna att gnaga på under vintern. Vi hade tur, för det gallrades här bredvid, och sly och annat som lämnats kvar kunde vi ta reda på. Björk och al är favoriter under vintern, kvistar, bladknoppar, bark och näver gnags av. Hagen där Fiona, Pavel, Elisjka och Tuchkin gick i ska inte städas för hand, utan med Horse Hoppern, så innan lunch idag samlade jag ihop alla större bitleksaker i en hög:

 

23FA5AB1-98A0-45EB-8663-D62110BC566B

 

Det blev en hög med kortare pinnar också, men den flyttade jag själv med ett par vändor med skottkärran till bränngropen.

 


Berozas annons.

 

4615790B-BCFA-411F-A958-CBF12EE32899

Beroza med sin tränare Pernilla Engström.

 

Nu har Beroza ny annons på Hästnet. En ny och bra funktion på Hästnet är möjligheten att lägga upp filmer i annonsen, det kan jag tyvärr inte göra här på hemsidan, så filmerna läggs enbart upp på företagets facebooksida och min egen instagram (sök på #månadis).

När du sett hur duktig Beroza är på de tre filmerna blir jag glad om du hjälper till att dela och sprida annonsen, och till spekulanter vill jag betona, att vill man provrida gäller det att passa på medan Beroza ännu är kvar på Brännan! I juni kommer Beroza hem på sommarlov, fortfarande till salu, men vi saknar möjligheter för provridning. Det är samma häst ändå.

 


”Ojämt falla ödets lotter”

 

Citatet är ett finskt ordspråk med betydelsen att livets händelser saknar rättvisa, utan sker genom ödet eller slumpen. Ett ord för öde, som kommer ur ordet del, som i arvedel eller ödeslott är kismet. Vi valde att byta ut två bokstäver så det nästan blir ett anagram med mammas namn, det är bara bokstaven a som fattas.

 

A6AD1BE8-6720-4DD1-BCF8-7228072E28C1

Mánadis' Cizmet

 

Cizmets öde var att få leva, medan den andra delen, den mycket mindre tvillingen, aldrig var menad att leva, ojämt falla ödets lott. Men jag är ytterst glad över lilla Cizmet som är ett riktigt charmtroll, och att jag får vara med och mysa så mycket med den ljuvliga lilla har vi nu förstått är exklusivt just för mig. Husse måste ännu hålla sig på avstånd medan jag anses vara en så bra barnvakt att hon till och med övergav den lilla häromdagen när jag byggt ut hagen och öppnade upp. Cetzima kastade sig ut i det gröna genom den öppnade grinden medan lillan inte vågade gå där stängslet nyss stått. Men avdelningen mellan gammalt och nytt skulle ändå bort på en gång, så kvickt hade jag fått ned tråd och stolpar så Cizmet också fick grönt gräs under söta små hovar. 

 

6BB7F142-E85E-434A-A241-519345D7CFC7

 

Men trots lite grönt gräs behövs det utfodras, och lunchutfodringen är min och Cizmets egen stund. Medan mamma äter ur sin hink får vi mysa hur mycket vi vill, och hon är gärna nära mig. Helst vill hon som de flesta föl bli kliad på rumpan (det är ju så svårt att nå dit själv), men det blir mycket nosande, pussar och kliande över hela huvudet och halsen med.

 

73A01119-AC52-45B4-9337-225E1A7459D2

 

Jag ids inte gå upp till nya delen av hagen, så utfodringen sker på de torraste delarna av gamla hagen. Det har kommit jättemycket regn sedan igår så i de värst utsatta hagarna är det otroligt lerigt och blött. 

Ungstona fick gå över vägen från Hemmahagen till Vinterhagen på morgonen, och sedan släppte vi äntligen ut Adilliya och Fiona som stått inne för att bekanta sig sedan igår afton. Hemmahagen är den närmast Zenit, och tanken är ju att han släpps in till stona när tillfälle ges. Med tanke på vad regnet gjort med hagen är jag tacksam över att inget av stona uppvisar brunst just nu (i Adilliyas fall kan det vara blyghet/osäkerhet som gör att hon döljer eventuell brunst). Den var otroligt blöt och lerig på morgonen, men har torkat upp lite under dagen.

 

F4386AA4-FDCC-4094-86BF-97F3EDAA24DA

Adilliya ser sig omkring.

 

Hemmahagen stängslades av mot vägen i höstas. Vi gör så pga snöröjning, och även för att få lite grönt såhär på försommaren. Den delen öppnade vi upp när vi släppt ut stona, och tog bort stängslet. Det har verkligen inte kommit upp mycket gräs, men de var så glada över det lilla. Här ser man tydligt kontrasten mellan den leriga, söndertrampade hagen och det orörda:

 

909E9521-D13A-40AD-B55F-F5746173E241

 

De gick dit genast när vi tagit bort trådarna, och stolparna tog vi givetvis ned också. Zenit borta i sin hage blev väldigt besviken över att de inte hellre stod och tittade på hur tjusig han var, men med tanke på att alla tre i skrivande stund ligger ned i sina hagar och vilar så råder det ändå harmoni, och det bådar gott tänker jag.

 


Rätt svar..

 

..kommer i detta inlägg, men först vill ni förstås veta om Adilliya och hennes hämtning från Solängets Travbana utanför Örnsköldsvik. 

Klockan ett sade transportören, jag hör klockan ett och vi är där klockan ett, som den smått ordningsstörda och mentalt smygpedantiska person jag är. Efter 70 minuter ringer en glad chaufför och meddelar att han nyss lämnat Bergsåker och kommer vid fyra, så vi åkte hem och utfodrade lite. 16:21 anlände Grens stora buss, och en lite trött men helt osvettig, lugn och hungrig Adilliya backade försiktigt ur bussen och klev på Fautrasen utan större tvekan.

 

867FB807-9847-4C1E-90FC-F6DE0945506B

 

Väl på transporten lät vi henne äta morötter och lite ensilage i lugn och ro, medan vi pratade  minnen och annat med transportören som vi hunnit träffa flera gånger nu, innan vi begav oss hem för andra gången. Då det växte grönt gräs utanför stalldörren, och en riktig snygging till hingst stod och busvisslade i sin hage, samtidigt som alla ston stämde upp i hälsningskör så var det med kort tvekan Adilliya gick in i hallen till stallet, men väl i sin stora och välförsedda box verkade hon tycka att det var väldigt skönt att ha det lugnt och slippa en massa intryck. Och ösregn, det är inte jättebra väder just nu, men behövligt för växtligheten.

 

A1F3285A-B717-4F35-9909-C285A6359FB5

 

Sedan hämtade vi in Fiona. Förutom att hon är det perfekta sällskapet i stall med sin vana och sitt lugn, så är det de två som ska träffa Zenit, inga andra. Våra hagar är inte i bästa skick i regnet, så tidigt efter vintern, och även om man inte fått sträcka ut på ett tag kan det ändå vara bättre att vila upp sig inne om alternativen är sämre. Imorgon bitti byter ungstona hage, då får Adilliya och Fiona bo i Hemmahagen bredvid Zenit.

 

Nu kommer rätt svar; Sju halvsyskon har Adilliya här i Trehörningen!

 

89D65B42-971D-4A84-9D0A-F5C7BC44377F

 

Hälsar på halvstorasyster Fiona.

 

EF957A59-5F72-4EC1-B3EC-8912858485F8

 

På mamma Tovas sida är det Zeniya, Zayats och Tuchkin som är halvsyskon med Adilliya, på pappa Gastrolers sida är det Mistjev, Pavel, Gasper och Fiona. Vi har inte fött upp Fiona själv, henne köpte vi för ett par år sedan. Hennes mamma Omela är från samma farm i Ryssland som Tova och Gastroler, och jag var rätt säker på att de som gissade skulle missa just henne 😉

Fiona och Adilliya hälsar gärna på varandra och byter luft utan några åthävor. De håller varandra sällskap tills vi släpper ut dem ihop imorgon. Och imorgon kommer vi ha fullt upp värre, då också. 

 

 RSS
Besökare idag: 9
Denna månad: 1050
Totalt: 137054
lördag
24
augusti
Bartolomeus

2019
Vecka 34
«augusti 2019»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Sista repet
Zenits flock
Söndagsmåndag
Myssöndag
Avanmäld
Höstpäls
Tillsammans igen
Efterlängtat regn
Lastträning
Hägraboxar

Senast kommenterade
Zenits flock
Avanmäld
Tillsammans igen
Efterlängtat regn
Hägraboxar
Chiplördag
Från en box till en annan
Vikten av vikten
Värdeökning
Beroza ska flytta hem

Arkiv
2019
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia