Mánadis Adilliya

 

fölis5

 

Den 31 januari, 2012, födde Dictorcha (hos oss mer känd som Tova, A-premierad) sitt femte och Mánadis' Vildhästs första föl. Den sista kvällen i januari var snöig och kall, men i Vinterhagens vindskydd bestämde sig Tova för att det var dags. Den rangliga, svarta trollsländan kravlade sig snart upp på sina långa ben, och sedan hon tog sitt första steg har hon dansat fram i samma fjädrande steg som sin mor.

I Pjotr Tjajkovskis världsberömda balett Svansjön dansar två svanar, en svart och en vit, Odile och Odette. Det är en dubbelroll som anses vara en av den mest krävande av en ballerina. På ryska uttalas Odile Adilliya, så det blev hennes självklara namn. Pappa är Klass1-hingsten Gastroler, rysk import.

 

Adilliya

Ett och ett halvt år, verkas ute på stora sommarbetet i Västergissjö.

 

Adilliya bokades och såldes till Skåne, och reste påsken 2014 till sin nya matte och nya flockmedlemmar i Skåne. Hon blev visad första sommaren på Bjersjölagård, och tilldelades 40 poäng, klass Ett och Hederspris. Adilliya återvände ett år senare, som treåring, och fick 40 poäng och Aveldiplom. När hon fyllt fyra påbörjades inridning, och hon har varit till stor glädje för sin ägare.

 

 Adilliya3 

Adilliya visades som tvååring på Bjersjölagård i Skåne 12 juli och tilldelades 40 poäng, klass ett och hederspris.

 

18,0 

Ett år senare på samma plats. 40 poäng och avelsdiplom.

 

När ägaren så kände att Adilliya och hon kommit till ett vägskäl med ambitionerna fick vi erbjudande om att låna hem henne för att gå i avel med Zenit några år. Det är inget fel på Adilliya, men faktorer gjorde att allt inte fungerade helt önskvärt med ridningen, och erbjudandet var generöst då vi verkligen behövde ett bra avelssto till Zenit. Vi accepterade, så på försommaren 2019 hämtade vi upp Adilliya på Solängets travbana, av samma transportör som lastat henne fem år tidigare på gården i Västergissjö.
 
Med en hel del eftertanke beslutade vi och ägaren för att vi köper tillbaka Adilliya. Det är flera fördelar med att själv äga det sto man har i avel, särskilt när de går på fribetäckning så det är inget konstigt med det. Ambitionen är att Adilliya och Zenit får gå ihop under ett antal år, så ser vi sedan vad som sker. Det finns speciella band mellan häst och förra ägaren, så det finns inga hinder att hon reser tillbaka till Skåne efter sin tjänstgöring för basjkiraveln här hos oss.
 
14C9A91A-DD23-44F8-BFA6-C149C36ED885
 
Midsommarafton 2019, här i Trehörningen.
 

Stamtavla

 

Mánadis' Adilliya Gastroler Savrasji Vether Thach
Vena
Salka Svet
Sivca
Galla Loengrin Labron
Nalivka
Galactoza Leniv
Galactica

Dictorcha

(Tovareshsh)

Rodnic Tractir Koketlivji
Travca
Razcuca Grom
Rezka
Diapragma Flot Fant
Olitaja
Delta Levit
Dana

I dag är det:

lördag
30
maj
Pingstafton
Vera, Veronika

2020
Vecka 22
fölis5
Adilliya
Adilliya7
Lekpappa6
Adilliya
Adilliya och Pavel3
TovaAdilliya2
Adilliya1
Adilliya3
Adilliya1
Adilliya2
Adilliya12
Adilliya1
Adilliya2
Adilliya o Gasper
Adilliya9
Solbad1
Adilliya2
Adilliya1
Adilliya3
Adilliya
Puts6
Adilliya
Adilliya3
18,0
27267BAF-575D-4D30-A14D-54E08AF61DD1
14C9A91A-DD23-44F8-BFA6-C149C36ED885