Fynd och funderingar

Mjölkkanna5Häromdagen blev det en utflykt till favoritloppisen i Gottne med en god vän.

Då loppisen är beroende av gåvor för sitt biståndsarbete blir det dubbelt så många goda gärningar när man förutom att handla även har med sig saker man inte behöver, som de kan sälja. Vi lastade av våra gåvor och påbörjade sedan vårt sakletande i de tre husen. Jag gjorde fynd i två av dem.

***

loppisfynd4

Det började med några femkronorsfynd i påskhörnan; tre påskägg, varav ett format som ett hjärta och två små salt- och pepparhönor. Även två fina tvåkronorsskedar i dessertstorlek hamnade i min korg. Så kom jag fram till porslinshyllan, och det är då jag vanligtvis får hämta en korg till.

loppisfynd1

Rörstrands "Fjäril"

Jag älskar Rörstrands porslin, och man kan ge sig den på att där finns någonting jag inte kan lämna kvar. Hittills är "Fjäril" det vackraste mönster jag sett, och denna avlånga lilla skål var väldigt billig då den var välanvänd och ful i glasyren. Jag tycker välanvänt är charmigt, och jag tänker då också använda den. Men det var en gul liten blomma som gjorde att jag tarvade ännu en korg:

loppisfynd2

"Stella"

loppisfynd3

Fyra avlånga tallrikar och lika många assietter

Det jag skulle vilja ha hjälp med är att finna en sida där man kan läsa om de olika serierna, vem som gjorde dekoren, i vilken kvantitet de tillverkades, hur länge, hur vanliga de är etc. När jag googlar hittar jag enbart loppisbloggar och annonser på Tradera, och på Rörstrands egen sida hittar jag ingenting om de serviser jag är intresserad av. Jag har delar ur "Burgund" och "Anna Bell" också, och kvar på loppisen lämnade jag delar ur en servis med orange blommor. Jag kollade inte vad den hette men finns den kvar nästa gång är risken stor att jag tar med den hem.

Mjölkkanna1

Det här var det roligaste fyndet; en 25 liters mjölkkanna för endast 50 riksdaler.

Mjölkkanna2

I de bägge handtagen står det Ankarsrum. När jag googlar det finner jag kaminer och andra saker från smedjan Ankarsrum, dock ingenting om mjölkkärl. När jag frågade på "mitt" hundforum var det en som sa att kannan kunde tillhört mejeriet i Ankarsrum.

Mjölkkanna3

På ena sidan finns en platta med siffrorna 1916. Jag tror inte det är ett årtal, utan trodde det kunde vara ett tillverkningsnummer, tills jag fann följande stämplar på motsatt sida:

Mjölkkanna4

25  A  M  it

939

Så står det. Den som vet massor om gamla mjölkkannor för gärna höra av sig till mig. Jag tycker den är fin i alla fall och finner nog en uppgift åt den. Paraplyställ i hallen kanske?

Ja, det var fynden i hus nummer ett för min del. I hus nummer två, där kläderna finns, gjorde jag för dagen inga fynd. De har lite finare figuriner och lite annat där också, och där finns en tung prydnadsuggla jag är väldigt intresserad av. Dock är den alltid lite för dyr för mig, oftast beroende på att jag redan fyndat. I sista huset, det med möbler, gjorde jag dagens sista femkronorsfynd:

loppisfynd5

Två vackra små rosentavlor

Ja det var en väldigt trevlig och givande utflykt. Det var också skönt att få rensa ur garderoberna och skänka saker jag inte använder, samt några felköp, så att andra kan använda dem istället. Att pengarna går till godhjärtade ändamål ger extra plus på kharmakontot.

Besökare idag: 2
Denna månad: 402
Totalt: 262309
söndag
27
november
1:a söndagen i advent
Astrid, Asta

2022
Vecka 47
«mars 2012»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Sista flockflytten för i år
Vinterlängtan
Alla själars dag
147 dagar kvar
Översittarfasoner
Flytt av rundbågehall
Sju veckor sedan sist
Fel färg
Reflexdags
Sly, ett helsike och en gåva

Senast kommenterade
Fiona
Höstregn och hästflytt
Öppna landskap
Javelin
Helsyster
Joline
Dags för tillvänjning
Efter snö kommer sol
Julaftonsritt
Höstplanering

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011