Fru Jonsson trotsar kringreglerna

Vilken alldeles underbar skärtorsdagsmorgon jag vaknade till.

Varmt och gott i huset, och det doftade underbart från tjälknölen som tillagades i ugnen. Ute var det nollgradigt och fåglarna bjöd på underbar vårkonsert när jag och Izor gick genom byn på promenad. En dag kan knappt börja bättre

Djuti Kahn

Motvillig fotomodell

Jag tänkte avhandla veckans ridlektioner.

I tisdags var det avbokningar på Njutaridningen, så jag fick chansen att ta igen den onsdagslektion jag fick ställa in pga nacken härom veckan, tillsammans med lektionsgruppen som brukar rida innan oss Njutatanter på tisdagar. Vädret var vänligt så vi red på uteplan i den orörda nysnön. Jag fick rida "lilla" Djuti. Jag kallar honom liten, för att han är yngst, och första gången jag såg honom var han faktiskt ganska liten, men jag funderar på om han egentligen inte är högst av alla hästarna nu? På unghästvis är han lite bökig vid hantering från marken, men han är så himla duktig när man rider honom. Vi red i par, en på inner- en på yttersida, så vi fick verkligen anpassa farten efter vår partner.

Vi red i par med Tjagatai, och de två är nog de mest spektakulära att se på. Tjagga är musblack (eg. ljusbrunblack med grått i), svartmaskig, svarta ben, trefärgad man, högrest och smäcker, och Djuti är röd/ljusbrunblack med trefärgad man i koppar, rött och ljusgult, även han högrest. Tjusigt värre!

Jag insåg att jag bara har gamla kort av Djuti, så jag tog med kameran på onsdagsridningen. Då bestämde aprilvädret att ridning skulle ske inomhus, och efter vår lektion försökte jag fota honom, men han var inte riktigt på humör. Han var ju i full färd med att bekanta sig med sin andra ryttare för kvällen. Min häst för kvällen, Tuscha (min favorit, hurra!) är däremot van fotomodell och ställde upp förstås när jag parkerat henne utanför selkammar'n för att sadla av efter lektion:

Tuscha

Jag red bettlöst igår, med side pull, men vi "tränsar av" ändå uppe i ridhuset för säkerhets skull.

En rolig sak jag fick lära mig igår är att det på dymmelonsdagen avråds från "kringgärningar" det vill säga arbeten som innebär cirklar, så som att färdas på hjulförsedda fordon, spinna etc. Inte bara reste jag på fyra hjul till Norrgissjö och hem, under lektionen red vi runt i massor av volter! Vi hade övningar där vi skulle frigöra oss från ledet med vår häst och rida i egna volter. Min nacke var trött så jag är glad att jag fick en så tacksam häst för övningen som fina Tuscha.

Hon var den enda som skulle tillbaka till hagen efter lektionen, och vi gick tillsammans ned från ridhuset i det mjuka skymningsljuset, med den växande Äggmånen som en klart lysande lampa på den duvblå himlen. Jag är verkligen förtjust i det kloka stoet.

Min påsk har börjat fantastiskt, jag hoppas det är likadant för er. Ta det lugnt, håll er från vägarna, umgås och måla vackra ägg.

Glad Påsk!

Besökare idag: 4
Denna månad: 42
Totalt: 259298
lördag
2
juli
Rosa, Rosita

2022
Vecka 26
«april 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Heta dagar
Javelin
Sommarlov
Ny konstellation
Helsyster
Helbröder till salu.
Joline
Flyttdag
Morbror upp i dagen
Duktiga ungar

Senast kommenterade
Javelin
Helsyster
Joline
Dags för tillvänjning
Efter snö kommer sol
Julaftonsritt
Höstplanering
Till salu
Midsommar
Lättare att lasta än att fota

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011