
Lökskalsmålade ägg med trevliga tillbehör
Eftersom vi fick planera påsken lite annorlunda och liksom byta plats på dagarna så inledde vi påskmatsätandet på skärtorsdag och höll på att småäta under hela långfredagen. Vildsvinsskinka, tjälknöl, rökt- och gravad fisk i olika valörer med wasabi- och stenbitromsås till, olika sillar, kokt potatis och massor av ägg. Gott bröd och små trevliga tillbehör.
Påskafton, då skulle vi iväg till Agnäs för att uppvakta min storasyster som fyller 40 (i dag faktiskt, Grattis Harriet!
). Trilskande tvättmaskin gjorde oss sena, och det milda vädret gjorde att vi inte vågade vara hemifrån länge pga omkullvälta vattentunnor och fastrullade hästar. När vi kom hem var det dock endast vattentunnan som låg upp och ned, som tur var. Middagen utgjordes då av en härligt lyxig restpizza, på dinkelbotten förstås. Gravad lax är underskattad som smaksättare. Vi orkade bara hälften och värmde upp resten till lunch igår.
I går kokades asiatisk fisksoppa:
Jag kokade fond av räkskal (vi delade en skål räkor i torsdags och jag frös in skalen), selleri, morot, lök (skalen ska med, det bidrar till färgen), stocken av en stor fänkål, några kryddnejlikor, vitpeppar, kryddpeppar, fisksås, vitt vin och vatten. Ska endast koka 20 minuter! Annars kan blir den grå och grynig.
Silade av fonden och spädde den med vatten och kokosmjölk. Rörde i lite tomatpuré och äkta red curry paste (från thai-butik). Lade i strimlad fänkål, strimlad rödlök och ganska stora bitar skogssvamp. Så fick det stå och småputtra ett tag. Innan servering lades risnudlar i (platta, långa) och fisken:

Röding
(i bitar förstås, inte en hel*s*)

2012-04-09 16:06 | 1 kommentarer