Konflikträdsla eliminerar miljöproblem

Alltså, jag blir så upprörd över den idioti som tillåts i undervisningen (i detta fallet USA, inte svensk undervisning). Läs denna artikel och lyssna om ni vill:

Klimatskeptisk undervisning i USA:s skolor

"Oro att hamna i konflikt med föräldrar och skolledning", VA?? Blir föräldrarna förbannade för att barnen kommer hem med ångest över att ha lärt sig om miljöförstöring, så att läroplanen ska kringås?

Ja men strunta i problemen så finns de inte, det är ju kanonfint, USA. Tillsätt en konservativ och bakåtsträvande president i november också så kanske det inte tar så lång tid innan ni märker att det luktar av växthusgaser även under sanden.

struts1_32401911

Konflikträdd?

Jag ska skriva om klädindustrin (bomull) någon dag. Är det nu någon som inte vill veta hur många kilo kemikalier, som till slut hamnar i vattnet, deras jeans kräver under sin "livstid", eller hur företag kringår regler och marknadsför plagg som ekologiska fast de absolut inte är det bör göra som jänkarna.


Rida med bara repgrimma och ett ledrep

varning för slirig vägI går var en sådan där dag när allt var slut hemma, verkligen allt, så jag var tvungen att köra in till stan för att bunkra.

Helst hade jag låtit bli då det snöat ymnigt, och eftersom kvicksilvret låg runt nollan var det väldigt snömoddigt. Jag valde att köra den så kallade flygfältsvägen (logiskt namn på vägen som går mellan Örnsköldsvik och flygplatsen, strax utanför Gideå) istället för den guppiga och leriga Landsjövägen.

Det var tre hjulspår i snösmeten på landsvägen. Inte två par utan tre stycken, då man liksom delar på mittenspåret. Det går inte många flyg till/från flygplatsen, men jag hade prickat in någon ankomst- eller avgångstid för jag mötte fem stycken taxibilar av minibussmodell. En av dem hade väldigt bråttom och ville inte flytta åt sidan när den mötte mig, så jag fick styra mr Rover ut i smeten. Jag lyckades få någon slags snömoddsplaning på bilen och åkte i full fart först mot diket och sedan mitt ut i vägen innan farbror Rover fick ordning på alla fyra dubbdäcken. Jag blev så jävla rädd att jag höll på att kräkas!

Jag är väl ingen expert på logistik, men om det krävs fem minibussar för att frakta folk till och från flyget, vore det inte mer praktiskt med en stor buss? Och en som avgår i lämplig tid så att de stackars chaufförerna slipper försöka spränga ljudvallen för att hinna?

När jag kom hem hade snöandet övergått i regn och friska vindar. Dagen rann iväg i nödvändiga och onödiga göromål, men jag fick allt gjort i alla fall. Efter en stadig middag och disk satte jag mig ned för att läsa tidningen och ta det lugnt innan jag skulle iväg på Njutaridningen. Men så fick jag ett sms där jag tillfrågades att rida på lektionen före i stället så jag slängde mig omgående i bilen medan jag konstaterade att vinden ökat och regnet övergått till snö.

Ivanna

Ivanna av Basta

Jag fick rida söta lilla Ivanna, och vi red alla med endast repgrimma och ledrep. Det är en mycket rolig övning, och jag har endast gjort det på lektion en gång förut, då på Kalinka som är så tacksam då hon gör det man tänker. Ivanna tänker i annorlunda banor och är en större utmaning, men det gick ändå ganska bra för oss tycker jag. Man slänger liksom grimskaftet i en båge framför hästens huvud när man byter varv eller svänger. Det är inte snyggt alla gånger, men det kräver en hel del av ryttaren. Särskilt ryttarens hjärna.

Jo, jag har ridit på det viset en gång utöver lektionsridningen. Det var medan "ryssvärmen" pågick, i maj 2010 och vi skulle testa Kalinkas sadel på Tuscha. Då fick jag rida henne i skritt, trav och galopp i bägge varven, ute på ridplan, med bara grimma och grimskaft. Det är det absolut roligaste jag gjort, för Tuscha är ju så himla duktig och samarbetsvillig.

Att jag fick rida en timme tidigare innebar att jag hann slira hem i det ymniga snöfallet för att se Skellefteå AIK förlora hemma i första finalmatchen. Jag säger det med glimten i ögat, Brynäs var klart bästa laget på isen, så det finns ingenting att vara bitter över. Det kommer fler matcher och jag får väl hoppas de spelar bättre i fortsättningen. Eller berodde det på att jag inte tog på Ludde matchtröjan?

I dag är nacken mycket upprörd (vädret? spänningar?) så nu efter morgonens göromål och frukost ska jag ta sovmorgon. Magen verkar också arg på mig så jag ska ta det lugnt ett tag. Såg att källaren håller på att fyllas med vatten igen, så jag har väl det jag gör sen. Veden är upplagd på pallar, så den behöver jag inte bekymra mig om, och hästarna verkar ha det bra, de får hö och vatten i eftermiddag. I kväll är det ridlektion igen

Jag önskar alla en härlig onsdag!

Rättar mig själv omgående, det blir till att sova middag efter lunch istället, men det går nog bra det med.

Besökare idag: 5
Denna månad: 824
Totalt: 259248
torsdag
30
juni
Elof, Leif

2022
Vecka 26
«april 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Javelin
Sommarlov
Ny konstellation
Helsyster
Helbröder till salu.
Joline
Flyttdag
Morbror upp i dagen
Duktiga ungar
Sista chansen på ett tag

Senast kommenterade
Javelin
Helsyster
Joline
Dags för tillvänjning
Efter snö kommer sol
Julaftonsritt
Höstplanering
Till salu
Midsommar
Lättare att lasta än att fota

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011