Gastroler

Nästan varje dag går jag stigen upp ovanför sandtaget i vinterhagen för att kolla om hästarna tagit sig upp på Vinterängen ännu. Till VinterängenDet är där den mesta snön föll i vinter, och eftersom där är så skyddat ligger den ännu djup där. På förmiddagen idag kunde jag konstatera att de äntligen gått upp dit under söndagens morgontimmar!

De hade gått upp dit på rad och grävt fram lite av det gamla höet som ligger under snön, gått runt och bajsat lite, sedan gått ned igen. Jag blev jublande glad, särskilt eftersom nordvästvinden blåste bitande kall över lägdan, men på ängen log solen, stor, vänlig och varm, och det var helt vindstilla. Så jag lade i några höbalar i dunken och drog upp dit. Ingen häst följde med, men de väntade sig säkert att jag skulle dra ut hö på lägdan också, men tji fick de. Så sade jag till Gastroler att nu går vi upp till ängen, och hans steg var så ivriga att hela gänget följde med. Väl uppe konstaterade de att jag lagt ut hö, de luktade på det, vände och sprang ned till lägdan igen.

Gastroler väntade till sist, han såg riktigt besviken ut över att de andra inte ville vara där. Han drog en djup suck och följde efter damerna. Jag drog också en djup suck och tog itu med att gräva fram understa tråden på stängslet runt Vinterängen. Solen värmde så härligt och fåglarna sjöng. Dumma hästar som inte ville vara där. När jag var klar gick jag tillbaka längst stigen ovanför sandtaget.

Utsikt

Utsikt över Gideälven

Ja, damerna och Adilliya hade ju gått tillbaka till lägdan, och jag kände den iskalla vinden direkt jag kom över krönet. Som så ofta stod Gastroler och tittade ut över älvdalen.

Gastroler1

Här står han ofta, som en yttersta utpost medan stona och fölet går på lägdan. Gör han bara sitt jobb eller funderar han över något?

Tänk vilken tur vi har som har en så snäll och fin hingst. Som en vän sa; Hingstar brukar vara ståtliga, Gastroler är gullig. Nå, jag tycker nog han kan se rätt ståtlig ut när han kurtiserar damerna, men jag håller med om att han är just gullig. Det har nog mycket att göra med att han är så snäll att handskas med. Trygg och självsäker.

Gastroler2

Vackert rödbrun hårrem, och uttrycksfullt ansikte.

När man håller på med hästar får man komma ihåg att de har två sidor. Bara för att en sida (den ena hästen) sett och accepterat en sak betyder det absolut inte att den andra sidan (den andra hästen) gjort det. Rent visuellt är det väldigt tydligt på Gastroler, för samtidigt som han ser såhär stram och prydlig ut på vänster sida..

Gastroler3

..ser höger sida ut såhär. Gissa vilken sida (häst) som är mer busig och har närmare till "ofog"? Jupp, höger sida.

Jag avslutar med en fulbild:

Gastroler4

"Här står vi i solen och chillar"

Jag har hur många bilder som helst på Gastroler när han gäspar, han är en väldigt avslappnad kille. När jag går fram och myser med honom i hagen: Gäsp, när jag NH-tränar honom från backen: Gäsp, etc.

Nu ska jag och Ludde ut på en härlig promenad i solen. Hoppas solen ler mot er också idag, och att ni har en riktigt härlig söndag.

Besökare idag: 2
Denna månad: 402
Totalt: 262309
söndag
27
november
1:a söndagen i advent
Astrid, Asta

2022
Vecka 47
«april 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Sista flockflytten för i år
Vinterlängtan
Alla själars dag
147 dagar kvar
Översittarfasoner
Flytt av rundbågehall
Sju veckor sedan sist
Fel färg
Reflexdags
Sly, ett helsike och en gåva

Senast kommenterade
Fiona
Höstregn och hästflytt
Öppna landskap
Javelin
Helsyster
Joline
Dags för tillvänjning
Efter snö kommer sol
Julaftonsritt
Höstplanering

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011