Fy Fabian vad jag är bra!

Jag gillar inte att svära offentligt, så han får heta Fabian idag.

Till att börja med tänker jag inte be ett dugg om ursäkt för att jag inte bloggar, vilket ni tre trogna följare kanske märkt och någon till och med påpekat. Fru Jonsson har nämligen massvis av saker som ska göras, och inte har hon någon dräng heller. Veckans projekt är att fixa upp Hemmahagen, det är så att Gastroler väntar dambesök i vår, så önskvärt är att hagen torkar upp och på något magiskt sätt blir täckt av grönt och frodigt gräs, helst under veckan. Önska går ju alltid.

Någonting som inte gått att önskaKalle och Poker Kahn bort är den gigantiska snö- och gödselhög som flankerat utestallet och hindrat den rätt så smala passagen ut till resten av Hemmahagen. Under några dagar har jag, med skottkärra och dyngrep skrapat på ytan av skitberget så att säga, för att utröna vad som krävs för att bli av med den. Det rasade nämligen gigantiska mängder snö från taket i vinter, och ovanpå det slängde jag gödsel när jag mockade efter Tova och Adilliya i vintras, hade ingen annan stans att slänga det. Tanken var att sätta makens son på det jobbet i helgen, då jag hade mycket annat att göra, men han valde att delta i en kurs i hästhantering i Gideå, och ett sådant klokt val måste ju premieras, så därför fick jag själv ta itu med högen under måndagsförmiddagen.

Jag lassade och körde undan blöt och tung gödsel i ösregnet, och skottade den kompakta snön ur hagen. Snön var jag tvungen att få iväg, för Stefan och Tjagatai Kahndet som smälter rinner in i utestallet. Ja, utrymmet är alltså inte tänkt för djurhållning från början, utan är en gammal vedbod, vilket i och för sig också är lite förbryllande att man inte tänkte på vattenavrinningen vid en vedbod Det var tungt och det tog tid, men det gick bra för mig. Det blev lerigare och lerigare när jag arbetade, och man kan ju föreställa sig hur det kan bli när glada hästar med vårkänslor ska springa där, när lilla jag gör sådan åverkan på marken.

Det var alltså ett redigt takras under gödslet, och jag lovar att jag upplevde en omedelbar landhöjning när jag befriade underlaget från det tunga, och hivade snön över stängslet! Strax före tolv var jag förvisso genomblöt, trots underställ och regnkläder, men skit- och snöhögen var väck! Där högen låg återstår nu en lerpöl, en landhöjning och en känsla av "Fy Fabian vad jag är bra"!

Bilder i dagens inlägg är från kursen grabbarna var på i helgen (medan jag jobbade och slet ). Först är det Kalle på Poker Kahn, sedan Stefan på Tjagatai Kahn. Bilderna visar hur de ställt upp sin häst med framhovarna på en pall. Rätt så duktigt va?

Önskar alla en härlig måndag, hoppas ni har bättre lycka med vädret är jag.


3 kommentarer

Namn: Ylva Hedin
Tidpunkt: 2012-05-14 13:18
Såklart du varit duktig!!! Skitbra jobbat! hahaha!

Namn: Nonne
Tidpunkt: 2012-05-14 15:27
Vadå inte bloggat??? Du gör ju inlägg snabbare än vädrets växlingar!! Å andra sidan så e det ju bara du själv som bestämmer hur ofta det ska uppdateras såvida du inte skrivit kontrakt med någon...
Håller med Ylva, för den högen var inte direkt liten:-) Va trevligt med ridintresserat manfolk. Min kanske kan kränga sig upp på en hoppe om jag slänger dit en cykelsadel*fniss*. Nu har du trollat bort regnet igen, så nu lyser hoppet om bete innan midsommar igen:-)

Namn: bullten
Tidpunkt: 2012-05-14 19:03
jag gillar när du är den bästa du skälv vet fortsätt va det . hälsningar från ett blåsigt göteborg

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
Besökare idag: 36
Denna månad: 885
Totalt: 253471
lördag
27
november
Astrid, Asta

2021
Vecka 47
«april 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Avvand och bokad
Avvänjning på gång
Vi har ett resultat
Dumma Döden!
Digital visning
Tuchkin är hemma
Skötsamma och fina
Tuchkin 3,5
Flytta hästar
Snyggare och snyggare

Senast kommenterade
Höstplanering
Till salu
Midsommar
Lättare att lasta än att fota
Allin-bilder, utlottning!
Det är roligt när de är duktiga
Lösa hästar
Isigt, halkigt, knöligt och lerigt.
ZZ-Zizterz
Söt och snäll

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia