Heaven's on Fire

kvällshimmel

Alltså, det tål att sägas igen; Jag har ynnesten att bo på en av Sveriges vackraste platser. Såhär såg himlen ut nyss när jag drog ut hö till Vinterhagen.

Ord är egentligen onödiga.


På höstvandring genom trollskogen

Vilken bra dag det var igår!

Mestadels mulet, men klarare och högre luft gjorde att jag orkade med annat än det nödvändigaste. Direkt efter frukost tog jag med Gastroler på en lång stigfinnarpromenad i skogen. Det var riktigt mysigt, han är så otroligt trygg i sig själv. Jag hde för ont i händera för att orka träna med honom på ridplan, men ute i skogen är han lugnet själv där han traskar på bakom mig. Det enda som kräver handkraft från min sida är om han blir stannandes lite väl länge vid ängsgräset som ännu är grönt. Vi vandrade stadigt uppför, och vi bjöds på en fantastisk utsikt med kvardröjande dimsjok som svävade över Gissjön, långt bort.

Hemma i hagen väntade tanterna, och idag var de förvånansvärt tysta. Kanske tyckte det att det var skönt att slippa gubben en stund? Efter lunch och alla "måsten" var det dags för Izor att få en skogspromenad, fast i en annan skog, den ned mot älven. Det går en väg ned genom en väldigt trolsk del av skogen, till en liten ö i Gideälven. Jag har varit lite nyfiken på vad det är för ställe, då det går väg dit och det finns både stuga och båt på ön. Nyfiken på om det är privat eller en allmänning.

När vi kom ur skogens mossgröna famn till den spegelblanka älven mötte oss denna skylt vid den smala bron:

trollskog1

Jag tolkar det här som en inbjudan. Det är åtminstone inte ett "dra-åt-Sherwood-meddelande"

Jag vet fortfarande inte om det är privat eller ej, skylten hade lite Pippi Långstrump över sig. Kanske någon som välkomnar naturälskande gäster då de själva inte är där, vad vet jag?  Detta är den lilla ö som avses:

trollskog2

Bilden är tagen från strandkanten, intill bron. På den pyttelilla ön finns en blå liten stuga, en blå båt och en eldningsplats

trollskog4

Från bron såg det ut såhär åt andra hållet. Älven ligger verkligen blank, trots att det är mycket vatten; Det är nog mycket mer rörelse under ytan än vad som anas.

När man går på vandring genom trollskogen är det mycket viktigt att ha med sig ett eget troll, för att skrämma bort eventuella vilda skogsbor:

Trollet

Såhär ser en pudel ut som borde badats och klippts för flera veckor sedan..

Ja det var en riktigt bra dag och jag hade det väldigt fint med mina fyrbenta arbetskamrater. Jag kommer publicera inlägget på tisdag morgon, men i skrivande stund (måndagens kvart i fem-eko börjar strax) har det hunnit bli mörkt ute. Solen färgade molnen rosa på sin väg ned bakom bergen och över Gissjön anas en växande Frostmåne. Bredvid mig ligger Idun och kurrar och Izor ligger vid mina fötter. Hoppas ni också hade en riktigt bra måndag, om inte kommer det fler tillfällen.

Besökare idag: 9
Denna månad: 115
Totalt: 270957
onsdag
6
december
Nikolaus, Niklas

2023
Vecka 49
«november 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Dags att bestämma sig
Tuff och självständig
Duktiga ettåringar
Vinterhagen
Lika fast olika
Årets sista (planerade) stängsling
Alla hästar hemma
Sammanslagningen
Blivande hopphäst?
Reflextider

Senast kommenterade
Sammanslagningen
Vem var Tsubotai?
Lastträning
Vi hade i alla fall tur med vädret
Nytt liv
#minhästsbästa
Ilieff är bokad
Fiona
Höstregn och hästflytt
Öppna landskap

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj