En led-sam start

Jag brukar inte gnälla så ofta, men jag försöker bli bättre på det, då det finns de som tycker jag är onödigt präktig och klämkäck hela tiden

Vaknade i vargtimmen (som inträffar runt tre-fyratiden) av att mina leder värkte. Bizra1Vanligtvis sker det enbart vid sällsynta tillfällen när jag har feber vilket inte var fallet i morse. Att prova alternativ till glucosamin var så här i efterhand ett misstag, men jag provade i alla fall, nu får jag ha det såhär ett tag. Det är åtminstone väderrelaterat. Jag somnade om efter ett tag och drömde att jag red på Bizra över en sommaräng. Jag red barbacka, och i drömmen hade Bizra sin teddybjörnsliknade vinterpäls trots årstiden, och hon bar mig över ängen så tryggt. Då gick alarmet igång. Klockan var 05:50, dags att kliva upp.

Både på klart.se och yr.no hade de dagen innan påstått det väntades vackert väder. Duggregn och en plusgrad efter den kalla dagen innan, det är allt annat än vackert kan jag säga, särskilt då det påverkar min kropp. Grusvägen här är ganska livligt trafikerad, för att vara grusväg, och behandlas med något slags lut emellanåt för att hålla ihop. Den behandlingen hade nu lett till att vägen täckts av en tunn hinna glashal is. Det tog inte många hundra meter innan jag halkade omkull och tog emot mig med knän och händer. Izor hade lite med det att göra, men jag kan inte lasta en gamling med fri uppfostran heller.

Lätt stapplande fortsatte vi upp på mon, för den vägen är olutad, så att säga. Även om det bär stadigt uppför där, så slapp jag den värsta isen. Jag höll också i beräkningen att chanserna att överleva på mon var större med tanke på de som ibland kör över sin förmåga på "stora" grusvägen. Bland annat finns det en som försöker slå något hastighetsrekord varje gång han passerar mina hagar. Varför jag ens fortsatte promenaden kan jag bara skylla på någon slags Gunde-gen som jag ärvt av min far.

Med insikten av mina för dagen begränsade möjligheter så satte jag igång med att göra bort småsysslor som legat väntande runt gården. Men varför stanna vid att röja upp klart i källaren och mata fåglarna? Där låg lite obrukbart men fint gammalt virke som skulle bli ved och det kunde jag ju inte låta bli. Klumpig som jag är (att ha min typ av värk är som att ständigt bära boxarhandskar och gå i sumodräkt) lyckades jag förstås slinta lite och dra den nya, fina fogsvansen över det minst värkande av mina, från morgonpromenaden mörbultade knän.

Ja, så startade min dag, men det blev betydligt bättre efter det

När jag mockade hagen efter lunch var Tova så himla kelsjuk, så jag stod och myste med henne säkert 20 minuter. Hon är inte så förtjust i att man tar i hennes huvud till exempel, när hon går utan grimma i hagen, går hellre in i vindskydd för att få grimma på sig och fastsatt innan man gör något med henne (vildhästbeteende). Men idag var hon väldigt mysig och gosig, och jag kan säga att det gjorde hela min dag! Jag lämnade in min VM-rad för V75 efter frukost, men det spelar inte så stor roll om jag vinner någonting, för att få stå där med mitt vackra, svarta, varma sto i det kalla diset, och hon lägger sitt huvud i min famn, det är lycka på riktigt

Efter utförda arbeten myste jag och Izor i soffan, medan elden brann i pannandrullputteknän i källaren och värmde upp mitt badvatten. Lade mig i varmt, varmt vatten med massor av bubblor i och bläddrade i några trevliga tidningar. Fotograferade mina stackars knän, de är nog betydligt mer färggranna imorgon*s*

Har trevligt göra inne i afton. Ska dona lite i hallen med ny förvaringslösning, och kanske sätta upp ett par fina lampetter i vardagsummet. Har tinat lite räkor som jag ska ta nu, innan V75-sammandraget börjar. Middag blir det  efteråt, jag och Izor lyxar med älg. Jag får en smakrik gryta med vitt(!) vin, glögg och woreshirechestersås med hel bulgur- och jasminrisblandning (ingen färdig blandning, jag orkade ha både bulgur och ris i skafferiet), och vovven får det jag skar bort från älgen, hopkokt med ris.

Önskar Er en fin lördagkväll

Besökare idag: 0
Denna månad: 610
Totalt: 272979
tisdag
27
februari
Lage

2024
Vecka 9
«november 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
” Det är något med utsidan på en häst som är bra för insidan av en människa”
Vårvinterlängtan
Mammas dotter söker också hem
Dags att hitta hem
Tycker de ens om hästar?
Pulsa lite
Avmaskning
Effektlöst
Hemresa
Yrväder

Senast kommenterade
Vårvinterlängtan
Tycker de ens om hästar?
Hemresa
Sammanslagningen
Vem var Tsubotai?
Lastträning
Vi hade i alla fall tur med vädret
Nytt liv
#minhästsbästa
Ilieff är bokad

Arkiv
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj