Vi ser det snöar, hurra!

förstasnön1Under vissa förhållanden kommer jag och lilla Ixus inte riktigt överens, och en dunkel novemberdag med snöfall är ett sådant förhållande. Kanske beror det på att Ixus' riktiga matte är snöallergiker   fast mest troligt att jag mellan alla göromål bara slet upp kameran och knäppte av några gånger medan snön ännu föll. Här till vänster ser man Gastroler fira första snön med att riktigt rumla runt. I skrivande stund har snön sedan några timmar övergått i lätt höstregn, men jag ser genom köksfönstret att det fortfarande är vitt på backen. Dock förväntar jag mig ingenting annat än att snön åter lyser med sin frånvaro i morgon bitti.

förstasnön2Själva datumet för snöpremiär tycker jag är fullt normalt här. Som jag sett på vädersajterna väntas åter ganska soligt och milt väder i veckan, men kanske försöker sig Fader Frost sig på ett nytt intåg med fluffig, vit snö lagom till första advent? Det vore ju toppen i så fall.

Idag tog vi över alla hästar till ridplan, först Hinica, Bizra och Gastroler. Där var vi riktigt otäcka med dem och stoppade in sprutor medförstasnön3 avmaskningsmedel i deras stackars munnar, men det var bara de två yngsta som tyckte det var riktigt äckelpäckligt. Hingsten tog det med ro. Så tog vi Minna och Tova till utestallet där de fick lite gott i en hink, avmaskningsmedel även de (fast de är så otroligt snälla, så hade de bara haft tummar hade de tagit sprutorna själva), rykt och allmän upputsning, sedan fick även de gå på ridplan medan plåttaket skruvades fast på vindskyddet i Vinterhagen.

När vi ledde över alla hästar till Vinterhagen igen (jag gick först med Tova och Bizra, sedan Stefan med Hinica och Gastroler, och sist Kalle med Minna) hade det börja duggregna, men det var ju bra att taket kom på plats medan det var rent och vitt. Hästarna var inte så imponerade av byggets uppdatering, utan gick runt på lägdan och pillrade upp lite översnöat hö. Nu är de uppe på Vinterängen i väntan på att hö ska läggas ut på lägdan för natten.

Igår gjorde jag en fantastiskt god lammstek till middag. Jag stekte den runt om i smör, saltade och pepprade och lät några vitlöksklyftor steka med. Jag lyfte över kött och vitlök i en gryta där jag lagt massa goda rot- och grönsaker, lade mer av vegetabilierna runt om och ovanpå, och hällde hemmagjord kycklingbuljong och vitt vin över så det nästan täckte. Kryddade och lät koka medan jag tittade på V75, efter 20 minuter vände jag steken så det skulle bli rättvist.

Efter travet lyfte jag upp steken och lindade in den i folie, medan jag tog en del av spadet och kokade hel bulgur och basmatiris i spad och vatten. När det var klart skar jag steken i tre bitar, lade upp i stora, djupa tallrikar med grönsakerna och slevade över buljong, så fick man ta bulgurblandningen efter behag.

Magiskt gott!

Det blev lite kvar av spad, grönsaker, ris och bulgur, så i det kokade jag korv till lunch för takläggarna. Det blev mycket uppskattat och allt gick åt. Tomma tallrikar och kastruller är gott beröm. Ikväll kokar jag räkskal som jag sparat i frysen, i vin med selleri, lök, salt och kryddor. Spadet blir tillsammans med cocosmjölk, saffran, grönsaker, fisk och musslor till en härlig soppa. Saftigt dinkelbröd serveras till, att doppa.

Hoppas Du också får en riktigt God söndagkväll.

Besökare idag: 0
Denna månad: 450
Totalt: 269479
tisdag
26
september
Enar, Einar

2023
Vecka 39
«november 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Reflextider
Vem var Tsubotai?
Lastträning
Vi hade i alla fall tur med vädret
Nytt liv
Arbetsam semestervecka
Regntunga skyar
Första fölet efter två egna uppfödningar
Vaccinationer och bildbombning
Dela stoflocken

Senast kommenterade
Vem var Tsubotai?
Lastträning
Vi hade i alla fall tur med vädret
Nytt liv
#minhästsbästa
Ilieff är bokad
Fiona
Höstregn och hästflytt
Öppna landskap
Javelin

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj