Gyllene dis och långa skuggor (samt längtan till advent)

Tova1

Denna härliga höstdag erbjöd många fina fototillfällen. Jag kommer publicera ett inlägg i morgon med bilder på min vandring i kohagen, men dessa härliga bilder på underbart fölrunda och välpälsade Tova kunde jag inte undhålla er

Tova2

Sämre sällskap kan man ha när man mockar hagen

Vi hann mycket under några få, arbetsamma dagar. Nu har Stefan åkt igen, men jag har ved i källaren, värme i selkammarn (lyx!!), övertäckt råtthål i selkammarns innertak, redigt tak på vindskyddet, mat till fåglar, kattor och hundar, julöl i svalen som väntar på första advent, mat i kyl, frys och skafferi och nu under eftermiddagen levererades runt tio ton hö i präktiga rundbalar. Även en fluffig och småkrokig adventsgran för utomhusbruk är utsedd och jag har förberett för uppsättningen på vår fina utsiktssten.

Ikväll går jag igenom adventsbelysningen, om någonting är trasigt inhandlar jag det i morgon. Första advent på söndag. "Äntligen!" men även "Redan?" tänker jag, och längtar och längtar. Byte av gardiner och upp med ljusstakar och stjärnor. Självklart ska stjärnan upp i selkammarfönstret  år igen, och nu har jag en efterlängtad färgad ljusslinga att sätta upp i utegranen. Efterlängtad, för att de med turkosa lampor istället för skarpt blåa, och ceriserosa istället för röda är ovanliga. I vissa fall har jag öga för detaljer, och nöjer mig inte med annat än det jag VILL ha.

När adventspyntet är uppe är det dags för min högtidliga adventsceremoni; Första julölen öppnas kärleksfullt och högtidligt (Three Hearts är min favorit sedan länge, trots att tester av julöl sällan gett den mer än två plus/getingar/solar. Mina smaklökar läser inte recensioner) och avnjutes ihop med den första mackan på smakfull julvört. Möjligtvis efterföljs mackan av en skumtomte, de är lite småläbbiga, men det är nostalgin.. Som bakgrundsmusik blir det säkerligen Lars Vegas Trios julskiva.

Längtar jag hemskt mycket tjuvstartar advent redan på fredag eller lördag. Den som lever får se.


Hellre gå på is och ha det glatt än gå i lera och sörja

PB160001

Mina favoritkryp; Icebug®

All snö hade inte regnat bort under natten, och den snö som föll på vägen igår är nu is. Jag kan inte nog hylla dessa fantastiska skor, Icebug®. De har smarta dubbar i under sulorna, så inte nog får man bra grepp på is, men behöver heller inte halka på asfalt. De finns som löparskor, walkingskor, finskor (med och utan dubb), fulskor och varma kängor.

Läs om teknologin här.

Naturkompaniet, Intersport och Team Sportia har tillgång till Icebug® så man bör kunna beställa även de mer ovanliga modellerna. Mina heter Speed-L BUGrip, och de lite högre skaften (till skillnad från mina vanliga löparskor) gör att jag kan använda dem hela vintern. Önska ett par av tomten för det är mycket värt att slippa spänna sig eller vara rädd att gå ut över huvud taget. Mina har hållit i två år, och jag har nyttjat dem rejält, på massor av underlag. De har nu tappat några dubbar och ena skon har spruckit lite på ovansidan, så jag önskar mig ett par nya av tomten i år.

Alla borde ha ett par, även du.

Besökare idag: 0
Denna månad: 610
Totalt: 272979
tisdag
27
februari
Lage

2024
Vecka 9
«november 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
” Det är något med utsidan på en häst som är bra för insidan av en människa”
Vårvinterlängtan
Mammas dotter söker också hem
Dags att hitta hem
Tycker de ens om hästar?
Pulsa lite
Avmaskning
Effektlöst
Hemresa
Yrväder

Senast kommenterade
Vårvinterlängtan
Tycker de ens om hästar?
Hemresa
Sammanslagningen
Vem var Tsubotai?
Lastträning
Vi hade i alla fall tur med vädret
Nytt liv
#minhästsbästa
Ilieff är bokad

Arkiv
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj