Liten blir större

Adilliya fyller snart 4 månader, och när man nu jämför med lille Mistjev ser hon plötsligt groteskt stor ut. Hon är så glad över att ha fått en lillebror, men blir ibland tillrättavisad av Hinica som talar om att man inte får leka hur som helst med hennes lilla guldklimp. Adilliya fäller sin tjocka fölvinterovrall nu, det kliar och ser tussigt ut. Vid några ytterst få tillfällen har jag sett Tova och Gastroler försiktigt klia varandra, nästan lite på håll, men hagens egen barnflicka Bizra har lärt lilla jäntan att kliar man så klias det tillbaka, så nu går Adilliya runt i hagen och försöker klia alla. Med varierat resultat.

TovaAdilliya

Mor och dotter

Faktiskt får hon fint gensvar av sin mor, men eftersom Tova nu helst låter någon annan vara barnvakt och på sin höjd ställer upp som mjölkbar så går dottern självsäkert runt och försöker klia de andra också. Minna går oftast undan då hon vet att hon får på pälsen om hon är för närgången mot fölen. Hon kan klia lite försiktigt, men så fort någon av de anda stona viftar med ett öra går hon snabbt därifrån. Jag vet inte om hon ens försökt klia Hinica, men om hon vågat kan jag tänka mig hur det gick. Höjden av oförskämdhet måste Hinica sagt. Bizra kliar och klias länge och mycket och det är väl därför hon lärt upp Adilliya, nu när Hinica är så upptagen.

Lillafamiljen

Lilla familjen

Pappa Gastroler, han klias inte. Leka, busa, skramla med spadar och vila middag tillsammans med dottern är helt OK, men det där med att klia, nä, det verkar visst inte coolt nog för herrn.

Vi som gått på njutaridningen på tisdagar tyckte att det var passande med två lektioner till, nu när våren äntligen kommit, och igår red vi ut. Jag hade Poker igen, och vi red genom gammelskogen och en bit längst skogsvägen innan vi vände. Poker upptäckte en älg innan någon annan av oss såg den, och jag förstod vad det var när han plötsligt ställde sig och tittade ned åt vattnet till. Älgen korsade vår väg framför gruppen, och vi fortsatte. På hemvägen passerade två älgar på samma ställe, den första stannade på vägen och tittade på oss. Tuscha stod still och verkade tänka att "Nu är du minsann på fel sida, jag ska liksom leda alla förbi din stig och hem!".  Vi befann oss således väldigt nära älgarna, hästarna var nyfikna men väldigt lugna, älgar innebär ju ingen fara för dem.

Nu ska jag ut till min älskade flock, jag tillönskar alla en härlig vårdag.

Besökare idag: 17
Denna månad: 880
Totalt: 252309
måndag
25
oktober
Inga, Ingalill

2021
Vecka 43
«maj 2012»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Skötsamma och fina
Tuchkin 3,5
Flytta hästar
Snyggare och snyggare
Sandor har flyttat hem
Höstplanering
Inrapporterad
Veterinärvecka
September levererar
Rodina

Senast kommenterade
Höstplanering
Till salu
Midsommar
Lättare att lasta än att fota
Allin-bilder, utlottning!
Det är roligt när de är duktiga
Lösa hästar
Isigt, halkigt, knöligt och lerigt.
ZZ-Zizterz
Söt och snäll

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia