Lägesrapport från Mánadis

Vill börja med att be mina läsare om ursäkt för att det inte blir många inlägg nu för tiden. Det är sällan sensationsskriverier här, men jag vet att jag har några trogna följare i alla fall

Vi är inne i en period där jag oftast är den enda tvåbentingen bland alla fyrbentingar, så det har minst sagt varit fullt upp. Vädret har också erbjudit sina utmaningar och häromdagen började gamle mr Rover (bilen alltså) krångla rejält. Datorn har inte kommit i första hand, men en liten uppdatering kan ni få såhär på onsdagen.

Solprisma

Tova har sällskap av ett solprisma

Det syns nog inte så bra, men i morse när jag drog ut vatten så hängde ett rödskimrande prisma i luften, en biefekt av iskristaller och stigande morgonsol. Det såg ut som att prismat svävade runt Tova och höll ett vänligt, vakande öga. Hon lakterade ur ena spenen i går, andra i dag, men jag inväntar de tydliga vaxpropparna hon uppvisade i fjol innan Adilliya föddes. Förvisso är jag tacksam att hon inte fölat när det varit sämre väder och jag varit upptagen med annat, men jag längtar så mycket nu.

I angränsande hage går Hinica och Bizra, och även om det är månader kvar innan de fölar ser de så drömska ut ibland. Jag iakttog dem i dag, och från deras språk måste jag gissa att Bizra bär en hingst och Hinica ett sto, för de möttes upp vid utestallet där Bizra gnäggde dovt och buffade in huvudet under Hinicas trinda mage för att med ljudliga fnysningar undersöka, medan Hinica pep högt och sparkde med frambenen av blandat missnöje och uppskattning. De betedde sig alltså som ett uppvaktande par.

Solstråle

Solstrålen som tar det med ro

I hemmahagen spirar vårkänslorna. Minna och Firma virvlar runt som ystra ungston, och Adilliya följer med av bara farten. Gasper tar oftast det hela med ro, han är ju så liten än tack och lov, och ligger gärna i höet och lapar sol och tuggar på ett grässtrå. Gastroler hör Firmas vädjan och står gärna och håller koll medan Pavel och Mistjev sover i skogen, men han vet bättre än att fria tillbaka över vägen. Än är det länge kvar tills han får möta upp sina damer i beteshagen. Det blir för övrigt fyra damer han får husera med i sommar, det är nog lagom för alla.

Tangaur förstår inte vårvinterns uppståndelse, men är tacksam över att hon får välja och vraka bland högivorna medan de andra skuttar runt, och Tova, hon står helst i solen och väntar på sitt föl. Hon med.

Besökare idag: 16
Denna månad: 956
Totalt: 252385
torsdag
28
oktober
Simon, Simone

2021
Vecka 43
«mars 2013»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Skötsamma och fina
Tuchkin 3,5
Flytta hästar
Snyggare och snyggare
Sandor har flyttat hem
Höstplanering
Inrapporterad
Veterinärvecka
September levererar
Rodina

Senast kommenterade
Höstplanering
Till salu
Midsommar
Lättare att lasta än att fota
Allin-bilder, utlottning!
Det är roligt när de är duktiga
Lösa hästar
Isigt, halkigt, knöligt och lerigt.
ZZ-Zizterz
Söt och snäll

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia