Lyckopiller och lysande utsikter

För mig tror jag sommaren 2014 kommer att bli "sommaren som försvann". Plötsligt skulle vi flytta, men var? All energi som slösades, all oro och ängslan och till slut kom vi oss inte längre än 200 meter bort. Tvåhundra meter som blir till mil när man vandrat dem nog många gånger till alla hagar och dess innevånare som inte flyttat alls. Och alla fiffiga lösningar som utarbetats under åren är borta, bara att börja om.

Därtill väder som varit allt annat än fördelaktigt för mig och hästarna, planer kring avel som föll om intet och på det en ny hingst med sällskap. Och ibland har jag trott någon satt onda ögat på mig då jag tvingats ringa mina veterinärer allt för ofta. Nya boendet saknar mottagning för internet och TV och det finns inga förråd, jag som varit bortskämd med en hel gammal ladugård för allehanda förvaringar och annat.

Till slut orkade jag inte mer och hamnade i utmattningsdepression. På nittiotalet hette det att man gick in i väggen, det är samma sak. Jag vet att det är samma för det hände då med. Som hästentreprenör är det omöjligt att sjukskriva- eller säga upp sig, och på sätt och vis är det en välsignelse. Jag måste förstås jobba på, men tvingas prioritera annorlunda för nu, och hur jobbigt det än kan kännas att dra på sig fuktiga jobbarkläder för femte gången på en dag är det oftast värt det när man väl står där ute i någon hage.

 

Lyckopiller

Tre av mina lyckopiller; Pavel, Mistjev och Gagarin. Det är inte ens lönt att fundera på att gråta över spillt hö när en mjuk hästmule nuddar nacken och blåser varm luft. De är så kärleksfulla, tillmötesgående och nyfikna så ett hjärta måste vara av sten för att inte totalt smälta

Just nu befinner jag mig i någon slags "rycka-upp-mig-fas", och som en del av det har paret Jonsson efter mycket moget övervägande beslutat sig för att ge oss själva en redig spark där bak och helt byta utgångspunkt. Vi kommer dra upp stängselstolparna permanent för att innan året är slut slå ned dem ca 35 mil västerut, en bit ovanför Alsensjön i Jämtland, ett stenkast från Wången. Så när våren 2015 mynnat ut i skir försommargrönska kan jag från gården förhoppningsvis skåda ut över snöfläckiga fjäll istället för att kisa genom flerårig sly.

 

snö

Lysande utsikter

 


Regnig söndag

Regn1

Regnet vräker ned ute, men inne i gamla utestallet är det torrt.

Visst är det typiskt svenskt att prata väder? Och att gnälla är väl ännu mer typiskt, nyss var det hett och torrt med allt vad det innebar och nu tycker jag det är blött jämt. Nåja, oavsett väder ska hästarna tas om hand och en regning söndag passar ju bra för att verka hovar om man kan hålla till inomhus.

Regn2

Tindra undrar vad människorna ska hitta på härnäst

Tova och Tindra verkade uppskatta att komma inomhus. Regnet dånade stundom mot plåttaket, och familjen svalor klämde ihop sig i sitt bo uppe vid nocken trots att ungarna blivit lika stora som mor och far. När vi släppt tillbaka de två stona tog vi in Midas i hans hus för samma behandling.

 

Regn3

Tillfälligt uppehåll på eftermiddagen, det är Zenit och Bizra där borta på lägdan

Plötsligt blev det höst, sommarens olidliga hetta känns med ens avlägsen och ändå har det inte gått många dagar. Jag hoppas personligen bondepraktikan har fel, för vädret på Bartolomeidagen består enligt den hela hösten. Nåja, oavsett väder går vi obevekligt mot nya årstider och här på Mánadis smider vi planer om att möta dem på helt nya marker.

Och med det skrivet så spricker molnen upp.

Besökare idag: 16
Denna månad: 956
Totalt: 252385
torsdag
28
oktober
Simon, Simone

2021
Vecka 43
«augusti 2014»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Skötsamma och fina
Tuchkin 3,5
Flytta hästar
Snyggare och snyggare
Sandor har flyttat hem
Höstplanering
Inrapporterad
Veterinärvecka
September levererar
Rodina

Senast kommenterade
Höstplanering
Till salu
Midsommar
Lättare att lasta än att fota
Allin-bilder, utlottning!
Det är roligt när de är duktiga
Lösa hästar
Isigt, halkigt, knöligt och lerigt.
ZZ-Zizterz
Söt och snäll

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia