Trevligt veterinärbesök

 

IMG_3863

"Finns det möjligtvis fler morötter..?"

 

Ibland är det riktigt trevligt när veterinären kommer. Som på en lördagsförmiddag, och man får en varm kram som hälsning när "min" veterinär kom för att vaccinera några basjkirer samt ge konsultation kring ett par andra, då är det trevligt inte bara för mig utan även för hästarna.

Först så skulle Galina få påfyllnad på sin stelkrampsvaccination, och i stohagen överraskade blyga Zeniya oss stort. Vi i familjen har inga problem att handskas med tvååriga Zeniya, men sedan flytten från Alsen hit till Trehörningen, då hon endast var två månader gammal, har hon varit vansinnigt rädd för främmande människor, så jag tappade hakan när hon kavat klev fram till herr veterinär och bad om en morot! I vintras när han skulle vaccinera några andra ston sprang hon och gömde sig, men nu var det en helt ny ung dam som tog plats. Det finns hopp!

 

IMG_3865

 

IMG_3864

 

Sedan var det Pavel som även han skulle få påfyllning av stelkrampsvaccin, han var borta när de andra grabbarna fick i vintras. Han fick ha på sig sin nya grimma och ställa upp på bild vilket han gärna gör. Mistjev var väldigt avundsjuk, för han ville också ha morot. Jo, det var ju en morot Pavel fick som tack för besväret, och Mistjev gillar veterinären som kommer med morötter ibland. Skulle matte däremot lukta det minsta veterinär (sårtvätt exempelvis) så vill han inte ha med mig att göra, men just den här veterinären skulle kunna mata Mistjev morötter med spritade händer. Märklig filur det där..

 

IMG_3862

"Märklig kan du vara själv! Vilket du är ibland.."

 

Sedan fick Zenit i skogshagen påfyllning av stelkrampsvaccin och sist fick Leonid sin första influensavaccination eftersom han ska flytta i höst. Han imponerade också. Leonid har faktiskt aldrig uppfört sig särskilt bra när han fått sprutor, men det har gått ändå. När han som liten fick vaccination var han så skeptisk mot främmande människor, och sist han fick nålar i sig var när han kastrerades så det var en minst sagt pressad situation för honom. Nu uppförde han sig klanderfritt, och uppvisade även han uppskattning gentemot veterinären. 

Lite konsultation kring ett par andra hästar som sagt, och en hel del surr i köket efteråt när passen skulle fyllas i. Bland annat pratade vi om Hinica och den tragiska händelsen som kostade livet för både henne och fölet. Jo, han tyckte jag borde ringt honom. Även om han inte kunnat åka ut hade han kunnat vägleda mig, precis som jag kom på efteråt att jag borde gjort. Särskilt som jag kände mig obekväm med veterinären som kom hit då jag hade dålig erfarenhet av henne (ett fall min veterinär mindes väl fast det gått tre år). Inget går att göra ogjort, men man blir visare till nästa gång.

Ja, det är bra att träffa veterinärer under trevligare omständigheter än som det varit denna eländiga sommar med död, sårskada, boxvila och extrajobb. Som jag påpekat tidigare behövs det fler stuteri- eller i alla fall mer renodlade hästveterinärer som vi hästföretagare kan förlita oss på och konsultera. De är guld värda, och det enda "felet" på min veterinär är att han är pensionär och inte kommer jobba hur länge som helst. Men än finns det goda år kvar som tur är.

 

Besökare idag: 19
Denna månad: 959
Totalt: 252388
torsdag
28
oktober
Simon, Simone

2021
Vecka 43
«september 2017»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Skötsamma och fina
Tuchkin 3,5
Flytta hästar
Snyggare och snyggare
Sandor har flyttat hem
Höstplanering
Inrapporterad
Veterinärvecka
September levererar
Rodina

Senast kommenterade
Höstplanering
Till salu
Midsommar
Lättare att lasta än att fota
Allin-bilder, utlottning!
Det är roligt när de är duktiga
Lösa hästar
Isigt, halkigt, knöligt och lerigt.
ZZ-Zizterz
Söt och snäll

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia