Lyckopiller och lysande utsikter

För mig tror jag sommaren 2014 kommer att bli "sommaren som försvann". Plötsligt skulle vi flytta, men var? All energi som slösades, all oro och ängslan och till slut kom vi oss inte längre än 200 meter bort. Tvåhundra meter som blir till mil när man vandrat dem nog många gånger till alla hagar och dess innevånare som inte flyttat alls. Och alla fiffiga lösningar som utarbetats under åren är borta, bara att börja om.

Därtill väder som varit allt annat än fördelaktigt för mig och hästarna, planer kring avel som föll om intet och på det en ny hingst med sällskap. Och ibland har jag trott någon satt onda ögat på mig då jag tvingats ringa mina veterinärer allt för ofta. Nya boendet saknar mottagning för internet och TV och det finns inga förråd, jag som varit bortskämd med en hel gammal ladugård för allehanda förvaringar och annat.

Till slut orkade jag inte mer och hamnade i utmattningsdepression. På nittiotalet hette det att man gick in i väggen, det är samma sak. Jag vet att det är samma för det hände då med. Som hästentreprenör är det omöjligt att sjukskriva- eller säga upp sig, och på sätt och vis är det en välsignelse. Jag måste förstås jobba på, men tvingas prioritera annorlunda för nu, och hur jobbigt det än kan kännas att dra på sig fuktiga jobbarkläder för femte gången på en dag är det oftast värt det när man väl står där ute i någon hage.

 

Lyckopiller

Tre av mina lyckopiller; Pavel, Mistjev och Gagarin. Det är inte ens lönt att fundera på att gråta över spillt hö när en mjuk hästmule nuddar nacken och blåser varm luft. De är så kärleksfulla, tillmötesgående och nyfikna så ett hjärta måste vara av sten för att inte totalt smälta

Just nu befinner jag mig i någon slags "rycka-upp-mig-fas", och som en del av det har paret Jonsson efter mycket moget övervägande beslutat sig för att ge oss själva en redig spark där bak och helt byta utgångspunkt. Vi kommer dra upp stängselstolparna permanent för att innan året är slut slå ned dem ca 35 mil västerut, en bit ovanför Alsensjön i Jämtland, ett stenkast från Wången. Så när våren 2015 mynnat ut i skir försommargrönska kan jag från gården förhoppningsvis skåda ut över snöfläckiga fjäll istället för att kisa genom flerårig sly.

 

snö

Lysande utsikter

 


7 kommentarer

Namn: Micke
Tidpunkt: 2014-08-24 20:14
Förstår att ni haft det tufft dom attan! Håller alla tummar för er flytt till Jämtland och något säger mig att ni kommer trivas ypperligt där!

Namn: Karina
Tidpunkt: 2014-08-24 20:27
Härligt med kommande flytt! Men jobbigt. Tror dock det kommer att bli bra för er alla! Kram!

Namn: Mánadis' Vildhäst
Tidpunkt: 2014-08-24 20:38
Det blir nog toppen!
Fasligt långt från havet, men man måste ju prova

Namn: Jeanette Jonsson
Tidpunkt: 2014-08-24 23:44
All lycka t er i vackra Jämtland o mina hemma trakter. Önskar jag var en Manadis o kunde flytta med. Kram tiller hästar hund tok katter o all lycka i fjällen.

Namn: Christina i Grannäs
Tidpunkt: 2014-08-25 10:15
Inte heller jag är en vän av värme och denna sommar har frestat på tålamodet... Regnet är ju bra på sitt sätt men jag förstår din frusteration för sammantaget har det inte varit gynnsamt för arbete och har man djur och dessutom ska flytta då måste man jobba och det tär på krafterna att inte kunna jobba när man vill och måste!
Tycker att ni gör rätt som tar steget och flyttar till Alsen med hela "flocken". Att vara hästföretagare och få en möjlighet att flytta till Alsen och Jämtland är för mig en dröm! Både som företagare och hästmänniska har man ett helt annat utgångsläge i Jämtland. Dottern bodde och gick gymnasiet på Wången och hon trivdes verkligen med folket i bygden. Jag tror att även ni kommer att trivas i dessa hästbygder -Stort lycka till!

Namn: Mánadis' Vildhäst
Tidpunkt: 2014-08-25 12:47
Ja vi känner att vi måste prova i alla fall. Man blir inte yngre med åren, och inte bara ökar antalet hästar utan även utrustning och dessutom behov av större och starkare hjälpmedel.

Till nya gårdens försvar så vill jag tillägga att det absolut inte är en dålig gård, det har bara blivit så uppenbart att våra behov överstiger gårdens möjligheter, och genom att inse det har flytten ändå varit givande. Det bästa är också att mycket redan är packat och klart, "bara" att frakta iväg, så det var en bra erfarenhet. Trots att jag mentalt och kroppsligt inte höll hela vägen..

Det är fler än en gång jag funderat på att ge upp det här med uppfödning, men närheten till Wången måste jag ju tro innebär nya möjligheter. Tack alla för fina ord och lyckönskningar

Namn: Zmula
Tidpunkt: 2014-08-27 10:28
Spännande med flytten. Hoppas det faller sig väl så det blir smidigare allt igenom för er.
Är det gården ni var och tittade på tidigare i sommar?
Spännande hur som helst

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
Besökare idag: 19
Denna månad: 959
Totalt: 252388
torsdag
28
oktober
Simon, Simone

2021
Vecka 43
«oktober 2021»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Skötsamma och fina
Tuchkin 3,5
Flytta hästar
Snyggare och snyggare
Sandor har flyttat hem
Höstplanering
Inrapporterad
Veterinärvecka
September levererar
Rodina

Senast kommenterade
Höstplanering
Till salu
Midsommar
Lättare att lasta än att fota
Allin-bilder, utlottning!
Det är roligt när de är duktiga
Lösa hästar
Isigt, halkigt, knöligt och lerigt.
ZZ-Zizterz
Söt och snäll

Arkiv
2021
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Lista över andra trevliga bloggar

   

  Stuteri Kry 

  Jemthagen

  Nillas Häst& Ridutbildning

  Yvonne Larsson

  Johanna Lassnack (inaktiv)

  Bondfia