Alltid passar det någon

Det är tur att hästarna ser olika ut.

Beställde en fräsig grimma till Midas, turkos är en av mina favoritfärger. Men trots att han har andra grimmor från samma företag i storlek cob var den här för liten runt nacken. Men då fick Firma en ny grimma istället, hon passar finfint i turkos

Firma


Miljöträning

Ber om ursäkt för dåliga och ganska tråkiga bilder i dagens inlägg, men det är en kombination av trist väder, kass kamera och en lånedator då min havererat. Har åtminstone försökt liva upp med lite redigering

Stängsel1

Vi stängslar in hagarna från vägen varje vinter

Stängsel2

Dels för att inte behöva bry sig om snöröjningen (det finns viktigare saker i livet än att skotta fram stängsel), men även på grund av tung trafik på vår smala väg

Som många av mina läsare vet bor vi i en liten norrländsk by, längst en grusväg där bussen går kl 05:50 på morgonen och lämnar av på samma plats strax efter 17 på eftermiddagen. Pittoreskt kan man tro, men "grusväg" innebär per automatik inte otrafikerad.

Sedan i natt har timmerbilarna gått i skytteltrafik för att ånyo försöka tömma Västergissjömon på timmer (de lyckas aldrig). Att väckas av skallrande fönster, dunder och brak kl tre på natten bekommer mig inte, det är som det är. År efter år är det samma åkare, och de är väldigt försiktiga förbi mina hagar då de vet att hästar klassas som vilt. I stället ser jag det som en bra chans att miljöträna, och det främst unga trojkan som går närmast vägen.

Timmerbil1

Timmerbilen har tagit fart för att ta sig uppför backen. Den växlar ner, stånkar och stönar högljutt, men grabbarna bryr sig inte

Timmerbil2

Timmerbilen passerar, grabbarna är kvar i samma läge

Timmerbil3

Tomma timmerbilar skramla mest, särskilt när de kommer i sjuttio blås

Timmerbil4

Tvååringarna tar det med ro


Snöpussar

Snö1

Mistjev och Pavel

Det snöar och blåser här i dag. Jag tog med mig kameran ut i blåsten för att ta kort av grabbarna där de yrde fram i kapp med den virvlande snön, stegrade sig, krumbuktade och sprang i kapp. Men när matte kom ut i hagen stannade leken av.

Snö2

Mattes kelsjuka lilla skyddsvakt är förstås först fram för att hälsa

puss

 Puss

Snö3

Då vill Mistjev också vara med på pusskalas förstås

Gasper

Och Gasper är inte sämre, men det var en fasligt kall puss jag fick


Skenet bedrar

Odessa

Mánadis' Odessa, min lilla "Champis"

Odessa är en söt liten tjej som drar ögonen till sig. Folk vallfärdar (nåja) både från "bortibyn" och nere ifrån Svedje för att tilla på det bedårande, ljusa lilla stoet som verkligen står ut från mängden. Men sedan hon vandes av från mjölk verkar hon skaffat sig lite märkliga matvanor,,

Odessa1

"Mmmmmmm,, Adilliya smakar gott"

Odessa2

"Och Gagarin är en riktig munsbit"


Vilken man

Gasper1

Förvisso är han hingst, och kanske han får fortsätta vara det, men nu var det inte mannen jag ville belysa utan manen. Alltså kaluven. När Gasper föddes var han isabellfärgad med illande brandgul man, men nu är han ljust rödblack med en mångfald av färger i skyddshåren. Något som tyvärr inte ofta syns i bild. Men kolla in här:

Gasper2

Tadaaaa

Vi önskar alla en härlig hjärtansdag

Pavel-Hjärtat

Vem passar bättre att önska alla en härlig alla hjärtansdag än Pavel?


Närmre och närmre

Midas1
Sormat Karol Midas

Vi hade en hel del att fundera på när vi tog beslutet att köpa Midas i höstas. Sveriges enda skäck är inte någon större merit med tanke på att han varken registrerats eller visats för sitt ämbete så att säga. Men vi stod utan produktiv hingst, och importera en egen, där hade jag satt ned foten att det sker när vi flyttat till egen gård, inte förr. Det var inte ett helt enkelt beslut även om det kanske kan ha framstått som lättvindigt.

Midas2
Han matchar verkligen bakgrunden

Han chippades och ID-kontrollerades ganska omgående, och så snart registreringen kom och jag hade passet i min hand anmälde jag Midas till visningen på Wången i april. Nu när det närmar sig ser vi med spänning fram emot vad omdömet blir. Förhoppningen är självklart att vi kommer hem med en godkänd hingst som får börja jobba rätt omgående.

Midas3

Då får vi se om vi gjorde rätt, efter att du synats i sömmarna.

Påtvingad semester

Återigen är jag nominerad till Världens Sämsta Matte.

Om det varit möjligt hade vi gjort det tidigare, men med det underlag som rått har separationen mellan Bizra och Gagarin varit otänkbar. Nu har dock snön nypt fast i isen så pass att vi vågade ta Bizra från skogen och låta henne gå på husmorssemester i "tanthagen", tillsammans med Tova och Minna.

Bizra

Bizra uppskattar inte tilltaget. "Semester kan du vara själv" säger hon och ber på alla sätt hon kan att få gå tillbaka till skogen,,

Ungarna

,, där Gagarin tar det med ro och verkar ha det ganska bra.
Nu är det duktiga Tangaur som tar över uppfostran tills det är dags för lillen att introduceras till storebror Pavel och de andra i grabbhagen.

Har fortfarande problem med administrationen på just bloggsidan, och jag får ingen respons av leverantören. Men det är ju helg, jag unnar alla att vara lediga.

Istiden

Is1
Dagarna går i gråskala

Vintern är långt ifrån över, men fortsätter den i samma stil kommer den bli ihågkommen som den isigaste på länge. Det jag får vara tacksam över är att det har kommit snö, men de senaste dagarna har temperaturen varit runt noll och luftfuktigheten hög.


Is2

Detaljstudie av stängslet

Som en blöt och kall yllefilt, så ter sig luften när man går ut. Molnen släpar i backen och vinden nöter envist på från havet. Det gör att allt klätts in i is, alla träd till minsta barr, kvarglömda verktyg, alla otals kilometer med stängseltråd, ja allt är glaserat i is. Väldigt vackert på sitt vis, men dimman är tråkig i längden. Det vore trevligt att få se solen, den växande månen och stjärnorna.

Men vad var det för lurvig varelse på första bilden?


Is3

Mistjev kikar fram under sin långa lugg


Ber om ursäkt ifall sidan ser konstig ut, men jag har problem med administrationläget just på bloggsidan. Andra gången på kort tid, så eventuellt får jag starta om med ny hemsida under våren eftersom jag tycker att jag borde få det jag betalar för.


Försmak av vårvintern

Pavel

Pavel i rosa gryningsljus

Vi har rena vårvintervädret här. I går var det plusgrader, fågelkvitter, takdropp och sol som lyste på skinande ren och ny snö. Natten var sval, som sig bör, och när solen började göra sig påmind sveptes världen in i rosa morgonljus.

Som tur är gillar jag verkligen vintern, för den vill jag gärna njuta av ett tag till, men det är väldigt tydligt att solen dröjer sig kvar allt längre för varje dag och lite blidväder i början på februari påminner om att den bästa delen av vintern kommer så småningom.

Besökare idag: 0
Denna månad: 610
Totalt: 272979
tisdag
27
februari
Lage

2024
Vecka 9
«februari 2014»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
2425262728

Senaste inlägg
” Det är något med utsidan på en häst som är bra för insidan av en människa”
Vårvinterlängtan
Mammas dotter söker också hem
Dags att hitta hem
Tycker de ens om hästar?
Pulsa lite
Avmaskning
Effektlöst
Hemresa
Yrväder

Senast kommenterade
Vårvinterlängtan
Tycker de ens om hästar?
Hemresa
Sammanslagningen
Vem var Tsubotai?
Lastträning
Vi hade i alla fall tur med vädret
Nytt liv
#minhästsbästa
Ilieff är bokad

Arkiv
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011