Lördagsafton (bilder)

höstkväll1

Hilda och Firma

Efter V75 gick jag ut för att se till hästarna, fylla på vatten etc. Öppnade upp från Hemmahagen till ridplanen så Firma och Tangaur får närmare att flirta med Gastroler (vilket de inte verkar intresserad av), också får jag nedbetat där. Miljövänliga trimmers

Pavel1

Pavel kikar fram bakom Adilliya. Gastroler och Tova i bakgrunden

Solen lyste och vinden var ljum, som tur var hade jag kameran med mig och fotade i göromålen. Men unga Basjkirer är svåra att få på bild då de hellre är nära och myser.

Adilliya1

Adilliya vill komma nära

Hon har blivit stora damen, Adilliya. Hon är så himla go', vill alltid vara nära och jag tror inte det finns något ont i henne. Tänk vad vemodigt det blir när hon ska säljas, men den som köper henne kommer förstås bli lycklig.

Pavel2

Pavel igen

Han valde att stå i Vinterhagens enda leriga fläck, men på bilden lyser verkligen hans mul-hjärta! Han blir bara mörkare och mörkare.. vad ska det bli till slut?

höstkväll2

Tangaur

Aftonens favoritbild. Kan inte se mig mätt på höstens palett, den gör det tacksamt att fotografera men svårt att sålla ut bilderna. I skrivande stund är det skymningsljus ute. De två stona betar förnöjt på ridplanen och jag tror de andra är i skogen och äter hö och äpplen som jag strött ut lite här och där.

Med det önskar jag er en skön lördagkväll.


Vilda Väster(gissjö)n

Där står jag i godan ro och flyttar lite stängsel i Hemmahagens skogsbryn och lyssnar på fågelkvitter och grannens hund som skäller för att jag gör något jag inte brukar (hon är tyst när jag varje dag går med skottkärran*s*), när det plötsligt smäller till!

PANG!

Det lät alltså som att någon avlossat ett gevärsskott på gården! Jag såg inte hur de regerade i Vinterhagen, jag blev självklart mycket orolig för Minnas skull, men med tanke på hur Firma, och därmed Tangaur reagerade är jag glad att skottet inte brann av fem minuter innan. Då stod jag nämligen inne i utestallet och pysslade om dem, allt för att utestallet ska bli hagens bästa ställe, och hade det hänt då kunde det blivit katastrof.

Flocken1

Flocken

När jag gick ut i stora flocken var där dock lugnt. Minna är inte skotträdd, det har vi kunnat konstatera då vi står ute med hästarna på nyår och sista april, men nu bär hon ju en liten i magen. Bizras mamma kastade sitt första föl en sista april då hon blev rädd för raketer (ironiskt och mycket sorgligt nog på sin egen födelsedag), och det är en händelse jag bär med mig. Jag borstade igenom alla hästar efter gårdagens oväder och mockade. Hästarna betade eller lade sig att vila på en av lägdorna och det såg så fridfullt ut.

Men personen med John Waynekomplex som pangade här skulle jag vilja ge följande uppläxning:

spank

Billy the Kid får skinkorna varma av mr Luke

Sådana här gånger känns det skönt att vi inte har någonting som rotar oss här eller någon annanstans i landet. Det får väl bli ännu en del i omvärldsanalysen, att pangande hålls till skogarna där viltet går eller på skjutbanorna, dessutom långt från samlingslokaler där folk samlas för att bränna upp pengar (skjuta taffliga raketer alltså).

Nu ska jag ut i solen igen och städa upp efter ovädret och göra det utejobb som i går lades under regnduk. Hoppas solen lyser över Dig med, ha en underbar lördag ni som kikar in!

Besökare idag: 0
Denna månad: 450
Totalt: 269479
tisdag
26
september
Enar, Einar

2023
Vecka 39
«september 2012»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Reflextider
Vem var Tsubotai?
Lastträning
Vi hade i alla fall tur med vädret
Nytt liv
Arbetsam semestervecka
Regntunga skyar
Första fölet efter två egna uppfödningar
Vaccinationer och bildbombning
Dela stoflocken

Senast kommenterade
Vem var Tsubotai?
Lastträning
Vi hade i alla fall tur med vädret
Nytt liv
#minhästsbästa
Ilieff är bokad
Fiona
Höstregn och hästflytt
Öppna landskap
Javelin

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011