Vaccinationer och bildbombning

 

IMG_0169

Tjasmin blir nästan alltid bra på bild, för att vara en "grå" häst är hon väldigt färggrann.

 

IMG_0170

Social är hon också, vill gärna vara med, vara nära..

 

IMG_0171

..mycket nära.

 

 

Måndag morgon var vikt för vaccinationer, fyra stycken. Tjasmin och Javelin skulle ha sina andra grundvaccinationer mot stelkramp, och eftersom Javelin blivit bokad och ska ut och resa framöver fick hon en första grundvaccination mot influensa. Cizmet skulle ha sin tredje grundvaccination mot influensa, och Gagarin behövde påfyllning på sin stelkrampsvaccinaction. 

 

 

IMG_0172

Tvååriga Rodina behövde inte stickas idag, men bra övning att gå en liten skogsslinga från nya hagen och in till stallet.

 

Vi tog in Adilliya och ungarna direkt efter frukost, då veterinären skulle komma hit innan ordinarie arbetstid. Spännande för de yngre, som fick gå en helt ny väg hem till gården, och in till stallet via huvudentrén och genom en ganska smal hall, bara Tjasmin är van att gå in den vägen, de andra har nästan bara gått in via bakdörren direkt från Vinterhagen. För Chervona var det andra gången i stallet, men hon följde vid mammas sida utan problem. 

 

IMG_0173

Chervonas första spruta är ett halvår bort, men jag passade på att ge henne första dosen Axilur när hon var i boxen.

 

 

IMG_0174

Lilla fröken är ju hela åtta veckor nu, och då är det dags att avmaska.

 

 

Ettåringarna fick sina sprutor utan problem, och veterinären var snäll och gav dem morötter och kliade och myste med dem efteråt. Viktigt att besök med veterinärer blir bra, särskilt som våra ungar så sällan träffar annat folk än vi. Cizmet fick sin spruta ute i hagen, och veterinären avböjde skjuts till beteshagen utan föredrog att promenera med oss till Gagarin. Hon passade även på att kolla in Zenit på nära håll när vi var klara och gick hem, hon tyckte han såg ut som en varelse från tidernas begynnelse, ungefär så sa hon. Och hon har ju rätt i det, den sextonåriga ryska hingsten stod helt lös medan hon gick runt och klämde och kände på honom. Jag tror han vet när han blir beundrad, ha gäspade stort och visade upp alla sina tänder. 

 

IMG_0175

Två av Zenits döttrar, helsystrarna Chervona och Javelin.

 

 

IMG_0176

 

När veterinären åkt tog vi ut stona igen. Chervona var väldigt yrvaken, för hon hade lagt sig att sova i boxens spånbädd. Det var inte förrän mamma Adilliya var på väg ut som hon vaknade till, men sen blev hon väldigt pigg för hon gick före mamma hela vägen tillbaka till hagen, bakom Tjasmin som tydligen var utsedd som barnflicka precis som i lördags. När jag mockade hos dem senare på dagen gick Chervona och lade sig igen, hon fick ju inte sova klart i stallet.

 

 

IMG_0177

 

 

IMG_0178

När jag mockat klart hade även Tjasmin lagt sig ned.

 

 

IMG_0179

Små äventyr kräver vila efteråt, det tar på krafterna att vara duktig.

 

 

IMG_0180

Det är så mysigt och rogivande med föl och unghästar som lägger sig platt på gräset, och ligger kvar fast man går fram och tar en bild för att minnas en bra dag.

 

 

 


Dela stoflocken

 

IMG_0151

 

I måndags körde ju Stefan hem Ilieff till Nykvarn, och när han kom hem i fredags hade han svängt förbi Brännan och hämtat Cizmet, som nu ska vara här på lång ledighet och begrunda allt hon varit med om hos tränaren. Själv ska jag fundera på att låta henne bli körhäst först, eftersom hennes allt för tidiga upplevelser under ryttare uppenbarligen satt djupa spår, men nu ska hon ha sommarlov! 

Hon lastades lätt och reste bra, och här hemma fick hon gå in i box, och sedan hämtade jag in Zeniya och ställde i boxen bredvid. Av de ston vi har hemma är det bara Zeniya som Cizmet tidigare träffat, senast februari 2021, så det kändes som en bra lösning att låta de två stå ihop inne över natten, för att sedan släppas ut tidigt på morgonen i Undantagshagen. Det var där Cizmet gick med Zayats i höstas och i vintras, så hon är väl bekant med den hagen (för övrigt samma hage hon föddes i). 

När de två var på plats och alla var utfodrade så utfodrade vi oss själva, sedan tog vi itu med att dela upp stoflocken. Jag hade förberett en mer och mindre stängslad väg för Adilliya och de fyra småttingarna (hennes föl Chervona, ettåringarna Tjasmin och Javelin, samt tvååriga Rodina) till beteshagen med rundbågehallen. Kvar blev alltså stackars Joline, som för stunden blev ganska upprörd, men här hade vi inget val. När Adilliya och ungarna var på plats flyttade vi Cizmet och Zeniya till Hemmahagen, så Joline var inte ensam någon lång stund. 

 

IMG_0153

 

På plats i ny hage, flytten gick plättlätt.

 

 

Meningen med att dela upp dem är för att det blir enklare att träna ungstona, och även om Chervona bara är åtta veckor gammal behöver hon förstås också hanteras och få lite fölträning. Vi har fyra boxar, och Adilliya plus föl samt de andra tre kan vi ta in samtidigt. Första gången blir redan på måndag morgon, för då ska Tjasmin och Javelin få sina andra grundvaccinationer. Det kommer också att bli enklare med hanteringen av de tre stona i Hemmahagen, och just nu är det ändå inte så himla mycket med utfodringar och så, så då passar det bra att göra såhär ett tag. 

 

IMG_0156

 

Javelin blev bokad i veckan, och då hon ska resa långt med övernattning så vill vi förbereda henne ordentligt, och även se till att hon blir ett par månader äldre, så nu kommer det bli enklare med allt sådant. I höst kommer nya ägaren förhoppningsvis få hem en väl förberedd ettåring. Javelin och Rodina är fortsatt till salu, bägge på olika nivå då det skiljer ett år på dem, men även skilda personligheter. Nu får vi bättre chans att förbereda dem bägge.

 

 

IMG_0154

 

Tjasmin till höger fyllde ett år 7/7, och på lördagen sommarjobbade hon som barnflicka till lilla Chervona.

 

 

IMG_0155

 

Så söt, med en liten rödklöver i ansiktet. 

 

IMG_0152

 

Ser inte Cizmet ut att passa fint i en nätt loksele? Eller en maratonsele kanske, vi har ju en sådan liggandes.. 

 


”Mycket trevlig!”

 

IMG_0124

Två trevliga rödingar på grönbete.

 

 

Det var på vårvintern jag fick ett mejl angående Tengri, som då fanns på vår till-salusida i egenskap som hingstämne, men även gick att boka som valack för leverans under sommaren när ingreppet skett och han läkt ihop ordentligt. "Men vid det laget kommer hans storebror Ilieff vara redo att flytta, vi vill ha kvar honom som lekkompis till brorsan tills dess." Intresset väcktes för Ilieff, och efter ett långt och mycket trevligt telefonsamtal var han bokad. 

 

IMG_0123

 

Under våren och första delen av sommaren har vi förberett Ilieff för att flytta ifrån gården han är född och uppvuxen på. Det har inte behövts någon större insats från oss, det är en snäll häst i grunden, trevlig att hålla på med och enkel att verka. Vi koncentrerade oss på att lastträna ordentligt, och förbereda en del inför veterinärbesiktningen inne på Örnsköldsviks nya hästklinik, innan resan hem till helt nytt ställe. Besöket på kliniken innebär en massa nya intryck som vi inte kan vänja in hästen vid, men det är överlag en förnuftig treåring med stor tillit till oss, så känslan var att det skulle gå bra när dagen närmade sig. 

Grabbflocken har befunnit sig på stora sommarbetet vid sjön sedan i lördags. Vi var inbokade på kliniken 08:15 på måndag morgon, och någon halvtimme innan vi tänkt lasta var jag och kollade till så att han (och de andra) var hela och fina. Vi körde ner transporten och ställde den utanför hagen, lillebror Tengri ville gärna följa med, han har lasttränat han med och tyckte det var kul, men han fick vackert stanna med de andra medan Ilieff lastades lika lätt som vanligt, och strax var vi på väg.

 

 

IMG_0121

 

Framme på kliniken fick Ilieff på en gång gå in i en box för att vänta lite, och han tvekade inte ett dugg att gå på för honom helt främmande underlag, och vara på nytt ställe. Jag ledde honom fram och tillbaka på den asfalterade gången där man utför böjprov så han fick se sig omkring och mjuka upp sig lite efter den korta resan.

Böjprov innebär att veterinären böjer varje ben under en minut, och efter varje böjning ska man ha upp hästen i trav längst gången, och det gör man för att exempelvis upptäcka hältor. Ilieff tyckte det var lite konstigt först, men förstod visst att hans enda jobb var att stå still, och sen springa lite. Han suckade djupt när fjärde benet böjdes, och jag sa att det var tur han inte hade fler ben.

Sedan kändes han igenom, från huvud till svans, och det lilla som upptäcktes var inget ovanligt, en mjuk liten galla på ett ben, och att det kunde vara en så kallad vargtand på gång vilket är högst normalt. Ilieff är aldrig longerad, men han följer fint när man går och springer med honom, så besiktningen avslutades med att veterinären fick se honom skritta och trava ute på parkeringen i bägge varv (bilden ovan). Det fanns väldigt mycket där att titta på, men han följde mig så snällt att veterinären med glimten i ögat frågade om jag inte sederat honom i smyg. Det verkar som han inte gjort annat än travat med ledare på parkeringsplatser, sa hon.

 

 

IMG_0122

 

Medan besiktningsprotokollet skrevs pratade jag i telefon med blivande ägaren, och meddelade att allt gått väldigt bra. Nu återstod bara att lasta upp Ilieff återigen och fortsätta resan till Nykvarn. Vi och veterinären gick igenom protokollet, och vid uppförande och hanterbarhet hade hon skrivit "Mycket trevlig!", vilket värmer förstås. Och det är ju bara att hålla med, Ilieff uppförde sig klanderfritt. Även lastningen skötte han fint och hade så bråttom upp i sin vagn att han glömde morötterna han brukar få som belöning. 

Där skildes vi åt, jag och Ilieff som jag känt sedan han var några få timmar gammal; vår första avkommas första avkomma. Men det känns bara så bra att få föda upp en fin unge som reser iväg mot ett bra hem, och jag var ju dessutom stolt som en tupp över hur väl han genomfört morgonens uppdrag. Stefan och Ilieff åkte söderut medan jag körde hem för att jobba. Hemresan gick bra, på aftonen stod han i sin nya box med sina blivande flockmedlemmar som sällskap. 

På tisdagsmorgonen släpptes Ilieff ut i ny hage med två valacker, varav den ena är en basjkir som heter Taifun. Jag har tidigare haft lite koll på den, en fin isabellfärgad valack efter Sirius, lika gammal som min Mistjev (det skojades lite om vem av dem som var snyggast som tvååringar, de är lika gamla). Taifun verkade glad att få en basjkirkompis, och enligt uppgift har Ilieff skött sig bra, och varken varit onödigt kaxig eller undfallen, så det verkar som att de två blir vänner.

 

 

IMG_0125

 Hälsar..

 

 

IMG_0126

 .. och går vidare, sida vid sida.

 

 

Medan storebror fått en ny vän på helt ny plats, har en ny vänskap uppstått i grabbhagen. Inte helt oväntat, vi trodde nog att Tengri skulle söka sig till Gagarin och bli hans kompis efter att Ilieff flyttat, och på tisdagen gick de två rödblacka killarna och åt tätt ihop på stora sommarbetet. Sånt är också mycket trevligt. 

 

IMG_0127

 

 

IMG_0128

Inte bästa bilden, men Tengri har så härlig uppsyn. 

Som jag skrev är han också lasttränad, och redo att flytta hem.

 

 

 


Gagarin

 

IMG_0074

 

Vecka 28 blev en intensiv basjkirvecka. På måndagen kördes Allin hem till Tungelsta, och hon hann knappt bekanta sig med de andra stona innan hon blev halvstorasyster! I hennes nya flock går nämligen Elisjka, som var här för att träffa Allins pappa Gasper förra sommaren, och vid tvåtiden på onsdag morgon nedkom hon med ett hingstföl. På fredag morgon när Stefan skulle hemåt igen, körde han ut till samma gård, och Pavels lillebror Gagarin lastades på.

Gagarin anlände hit på aftonen, och vi tog in honom i stallet. Vi upplevde det som att han kände igen sig, trots att det gått över sex år sedan han åkte iväg på inkörning och sedan hemflytt, och vi hämtade in hans tidigare bäste vän Mistjev för att hålla honom sällskap över natten. En basjkir som varit borta och sen ska in i flocken igen är inte alltid så hjärtligt välkommen (urhästbeteende) så vi hade en plan för att släppa ut Gagarin till de andra utan att jäkta, men den här helgen hade vi vädret mot oss.

 

 

IMG_0075

 

På lördagsmorgonen släppte vi ut Gagarin och Mistjev till sjukhagen, som är liten men hade gott om gräs som skulle betas ned. De hälsade artigt, och något högljutt som vanligt är, men sedan gick de nära varandra hela dagen. Lilla vindskyddet benämns sjukstugan, och därinne rymdes de bägge två, och turades om vem som stod innerst. Det var en varm och solig lördag, och i sjukstugan trivdes inte broms och flugor. 

 

IMG_0076

 Lycklig Mistjev jobbar som gräsklippare.

 

 

De fick gå i sjukhagen över natten, sen hade vi bråttom på söndagsmorgonen då ett rejält oväder med mycket regn och blåst var på väg in över oss. Det vore bra om de etablerat någon slags ordning och gruppering i flocken innan det värsta vädret kom. Vi la ut flera höhögar i grabbarnas hage och släppte in Gagarin och Mistjev till de andra.

 

 

IMG_0077

 

Till att börja med ignorerade de två grupperna varandra, Pavel var nära Tengri och Ilieff medan Mistjev och Gagarin åt tätt ihop. Fast ingen egentligen var särskilt hungrig.

 

 

IMG_0078

 

IMG_0079

 

Sen gick Gagarin för att bekanta sig med de andra, och då ändrades spelplanen helt.

 

 

IMG_0080

 

Ingen av de äldre ville att ungdomarna skulle blanda sig i det hela, Pavel ville gärna hålla bort dem, och Mistjev valde att ta ställning att hjälpa Pavel, så plötsligt var det alla mot Gagarin. Men det var ganska kortvarigt, för de två yngre lyssnade och höll sig nära varandra utan att lägga sig i, så då passade Pavel och Gagarin på att återbekanta sig.

 

 

IMG_0085

 

IMG_0086

 

 

Lagom till att ovädret drog in hade jag öppnat upp mellan "originalhagen" och betet bredvid som de tidigare haft tillgång till via en grind. Man bestämde att nykomlingen fick vara i hagen, men på behörigt avstånd från de andra, ett avtal alla verkade nöjda med. Gagarin gick för sig själv en bit ifrån, och ingen utmanade eller jagade honom. I morse var de närmare varandra, och efter att vi tagit in Ilieff och Tengri för hovvård och lastträning bland annat, så gick de tre äldre ihop ute på betet, precis som förr.

 

 

IMG_0082

 Pavel rymdes inte i bild, han går till höger om Gagarin.

 

 

Nu ska Gagarin ha lite sommarlov, till nästa helg kommer de släppas ut på stora sommarbetet där han tidigare gått med Mistjev och Pavel, och senare i år kommer han åka iväg till vår tränare för tillridning och försäljning. Gagarin är både inkörd och inriden, men då vi inte kan erbjuda provridning här är det bättre att vår tränare får "känna igenom" honom, se var han befinner sig ridmässigt, och starta igång honom så han är redo att förgylla tillvaron för en ny basjkirägare. Den som är intresserad av Gagarin får gärna komma hit och träffa honom innan han reser, det är en jättemysig D-ponny med sammetslen blick och en tjusig bläs som ser ut som en raketuppskjutning. IMG_0087

 

Gagarin ihop med Mistjev, Ruslan och Leonid på stora sommarbetet 3 aug. 2016.

 

 


Tillsammans igen

 

IMG_0035

 

 

Vi har haft Gasper inne med Zeniya i boxen bredvid och Francesca i boxen mittemot, över två nätter. Zeniya har inte visat sig brunstig i boxen, däremot ute, men hon vill verkligen inte bli betäckt, och Gasper tröttnar fort på hennes beteende. Jag har varit bekymrad över att det dröjer, och att han får gå själv så länge när han borde få gå ihop med Francesca, så nu ger jag upp vad gäller Zeniya och tänker att det ändå inte var meningen. Helsyster Zayats skulle jag högst ovilligt släppa ihop med hingst på grund av hennes beteende, och jag tror inte heller hon är mammamaterial, och äpplet kanske inte faller så långt från syskonträdet ändå. 

 

 

IMG_0036

 

Vi försökte en sista gång med Zeniya och Gasper på söndagsmorgonen, men efter ännu ett försök som inte gav något bra resultat fick Zeniya gå tillbaka till stoflocken -vilket hon verkade mycket nöjd över, och genast tog itu med att splittra upp konstellationen Allin och Joline. Gasper fick stå inne en stund med Francesca, innan vi släppte ut dem i Vinterhagen.

Det blev ett högljutt återseende, och det skulle mycket noggrant undersökas om det tillkommit några nya dofter sedan sist, men efter ett tag var det precis som vanligt, som att de aldrig varit ifrån varandra. De trivs väldigt bra ihop, och Francesca går mycket hellre med Gasper än andra basjkirer. Vill han enbart gå med henne får det vara så, ska han bara ha ett sto är hon ett utmärkt val. 

 

IMG_0037

 

***

 

 

IMG_0028

 

 

Francescas och Gaspers tvååriga dotter Allin blev bokad för försäljning tidigare i år, för leverans i sommar, och nu var det dags. Vi har lasttränat några få gånger eftersom det var över ett år sedan sist, men hon är så cool och okomplicerad, så lastningen för avresa på måndagen skedde helt utan tvekan.

 

 


IMG_0029

 

IMG_0030

 

Hur lugn som helst, här har vi stängt om henne, hon äter hö och morötter, och väntar på avfärd.

 

 

IMG_0031

 

 

Allin har goda förutsättningar att få det bra, vi har förmånen att kunna leverera henne till en stamkund så vi vet i alla fall med säkerhet att hemmet blir gott. Och det är egentligen mer ett byte än en försäljning, när Stefan kommer hem på fredag har han med sig en gammal bekant i Fautrasen, ett återseende jag ser fram emot.
   

 

 


#minhästsbästa

 

A216E838-0D37-45CB-98F9-59D609ECCEA0

 

Nästa vecka bombar vi som älskar, äger, beundrar eller drömmer om basjkirer Instagram med hashtaggen #minhästsbästa. Tidningen Min Häst har basjkiren som tema under v.28, och för att lyfta fram rasen, som tyvärr är i kraftigt utförslut vad gäller intresse och nya individer så hjälper alla till att visa fram fina basjkirer, eller hur? Min Häst har tusenfalt fler följare än vad vi, rasföreningen etc har, så här har vi chansen. 

 

 

E335EC5C-9074-4DBA-92DF-6880D850F194

 

 

 


Byta hagar

 

C37AD3D6-16CB-4EF4-8CD2-6FB954A842EE

Chervona vilar och tuggar gräs, med mamma, Rodina och Javelin.

 

 

Francesca och Zeniya har kamperat ihop i Hemmahagen i väntan på att Zeniya går i brunst så Gasper kan flytta in med dem. Ja, vi måste ju försöka i alla fall, men Zeniya visar ingen brunst och jag blir otålig. Gasper och Francesca bör få gå ihop igen så snart som möjligt och vi tänker att det går lättare för Zeniya att bli en del av flocken om hon och Francesca är goda vänner redan. 

Händer inget måste man röra om i grytan, så i helgen har alla tre fått stå i stallet över nätterna, Zeniya bredvid Gasper. 1 juli fyllde hon åtta år, och jag tänkte att det skulle passa fint om vi fått ihop dem just då, men jag såg inga som helst tecken på brunst när hon stod bredvid hingsten. De hälsade, han ville hälsa oftare och flirtade en hel del. Hon hälsade oftast artigt tillbaka, och sen stod de mest bredvid varandra. När vi tog ut stona på lördagsmorgonen var hon ändå sur och "kissig" mot Francesca, så jag undrade om jag kunde tagit så fel. Vi lät Gasper besöka Zeniya under ordnade former i Hemmahagen, men hon ville absolut inte mer än hälsa på hingsten, sen sa hon tydligt ifrån, så min känsla var rätt. På aftonen tog vi in alla tre igen, men ingen brunst.

 

 

D88832BE-572B-409B-99AC-C8A27BE74E3F

 

Gaspers utsikt.

 

 Vi tänkte låta stona byta hage ifall det inte uppstod något intresse i helgen, för Vinterhagen är precis bredvid Undantagshagen där Gasper tills vidare går. Förhoppningsvis blir Zeniya mer inspirerad om de är närmare varandra, det är bara några meter mellan stängslen, så då återstod bara en bra plan för att flytta över Adilliya med föl samt ungston till Hemmahagen, men det löste sig fint.

När stallet var tömt och städat tog vi in Allin på box. Sen var tanken att lillasyster Tjasmin skulle följa med, men hon vågade inte riktigt gå in själv via bakdörren (hon har aldrig tidigare gått in till stallet den vägen), men istället anmälde Javelin intresse att gå in, så det funkade bra ändå. Allin flyttar till nytt hem snart, och skulle få hovarna putsade en sista gång innan avfärd. De var hur lugna som helst, för Javelin var det premiär att lämna flocken, och det själv dessutom, och i ny box! men när vi skulle verka Allin låg Javelin och sov. 

Vid lunchtid stängde vi in Francesca och Zeniya i den avstängslade nedre delen av Hemmahagen, och sen tog vi över Adilliya, Chervona, Tjasmin och Rodina till övre delen. Fölet kom på att hon skulle dricka vatten innan vi bytte hage, och hamnade lite på efterkälken då mamma ivrigt klev iväg och åt gräs, och Tjasmin som gick lös höll på att hamna på villovägar, men det ordnade sig. Sedan hämtade vi Allin och Javelin från stallet och släppte in Javelin till de övriga stona, för att lite snabbt lastträna Allin.

Det var över ett år sedan hon lastades sist, och då allt blev lite oplanerat hade jag inte ställt iordning någon hink med müsli som vi brukar ha, utan hade bara en enda morot. Men hon klev snällt upp i Fautrasen och tuggade sin morot, och gick med viss tvekan med på att backa ur, fast hon mycket hellre ville vända sig. Tidigare har hon gått igenom, men jag vill att de ska lära sig backa ut för det är mindre risk för kaos då. De kan bli skrämda om de upplever att de fastnar när de vänder sig, och då kan det bli svårt att lasta igen.

 


789E4582-30D2-4361-AF37-1F413812A0B5

 

Fautrasen i bakgrunden, Allin i förgrunden.

 

 

8825980B-AF3D-4931-A6EB-24585C00CE9B

 

Tjasmin till vänster har så många fina färger.

 

 

Francesca och Zeniya leddes sen till Vinterhagen, och de sökte genast upp Gasper för att hålla honom sällskap, så nu hoppas jag att Zeniya snart brunstar och vi får ihop en flock igen. De verkar alla tre nöjda över att gå nära varandra i alla fall.

 

 

 EF65334D-7C1C-4D2A-8C5F-788D0C55AD88


 

CA9EE1F1-33EA-4A2D-9A71-C51DC3EE91BF


Chervona lade sig ned bredvid Rodina medan jag försökte ta bilder.

 

5DFA4365-835B-41B4-BE96-98F314037F8E

 

 

DE8031D0-E99E-4577-9E0E-13DCA9109DFB

 

Lite busig uppsyn fast hon ligger ned.

 

 

63CD344C-177A-477D-A018-F2858DD561D5


Storasyster Javelin där bakom.

 

 

27C31733-A233-43F5-BC90-E84B24360B09

 

 Finaste bilden idag.

 

 

 

 

 

 

Besökare idag: 9
Denna månad: 115
Totalt: 270957
onsdag
6
december
Nikolaus, Niklas

2023
Vecka 49
«juli 2023»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Dags att bestämma sig
Tuff och självständig
Duktiga ettåringar
Vinterhagen
Lika fast olika
Årets sista (planerade) stängsling
Alla hästar hemma
Sammanslagningen
Blivande hopphäst?
Reflextider

Senast kommenterade
Sammanslagningen
Vem var Tsubotai?
Lastträning
Vi hade i alla fall tur med vädret
Nytt liv
#minhästsbästa
Ilieff är bokad
Fiona
Höstregn och hästflytt
Öppna landskap

Arkiv
2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011