Dags att bestämma sig

 

 

ECE537D5-9D2A-4394-B7C8-ACDCAA900EDC

 


Nu är det bestämt leveransdatum för Javelin, hon flyttar till sitt nya hem den 8 december och känns väl förberedd. Det har varit mysigt att få ha kvar henne lite längre än vi tänkte från början. På hemvägen svänger Stefan förbi Ragunda och hämtar hem Zayats för den här gången, nu väntar vintervila, och eftersom vi inte kan erbjuda provridning här så är det sista chansen på ett tag för den som är intresserad. Hon kräver besök eftersom hon är lite speciell och kan reagera olika på olika människor (med oss är det förstås inga problem, då är hon sig själv fullt ut), men än finns det tillfälle att åka och träffa henne hos tränaren.

 

 

DB295AA6-C7FA-4A61-B20D-1265CE1F7B2E

 

 

Vi förmedlar kontakten i så fall, och tränaren vet förstås mer än vad vi gör hur mycket Zayats kan, hur hon är att rida etc. Ett litet tag till är hon till salu, och till rätt person kan vi även tänka oss ett längre foderavtal. Mer om Zayats på hennes egen sida, där finns också en massa bilder och kontaktuppgifter. Är man intresserad ska man inte låta sig avskräckas över att hon beskrivs som lite av familje- eller enmanshäst, vi är övertygad om att rätt person/familj finns för henne, och vore det något fel på Zayats skulle vi förstås inte ha henne till försäljning. IMG_0766

 

Nyrullad Tjasmin med bus (och snö) i blicken.

 

 

En annan som förtjänar att hitta hem är ettåriga Tjasmin. Vi förbereder även henne för att få flytta hem, och det är roligt att hålla på med henne. Tjasmin är okomplicerad, trygg, snäll och modig. En gång stod vi med tre ungston ute på gården i vindtunnel, som det blir när vinden kommer från nordväst, och det fladdrade presenningar och annat, men Tjasmin som var yngst av dem var den som steg för steg verkligen ville och vågade sig framåt medan de andra frös fast och ville gå hem. Lite taskig planering av oss den dagen, men det slutade ändå med att alla gick in. Tjasmin först, och väntade tålmodigt på de andra. 

I lördags tog vi in henne tillsammans med Javelin och Adilliya (Chervona ville inte gå in den här gången heller), för det var dags för hovvård. Hon har varit lite avvaktande med sådant, mest för att hon inte riktigt förstått vad vi vill med att vi lyfter fötterna på henne. Det hör till saken att hon hela livet haft superfina hovar som vi bara behövt raspa lite ibland, så det var orutin bara. Nu blev hon verkad fram, och skötte sig klanderfritt! Hon är enkel att lyfta både fram och bak nu, så nästa gång får hon bli verkad bak.

På söndag förmiddag hade vi planerat för att enbart ta in ettåringarna Javelin och Tjasmin. Vi fick en bra årgång på föl ifjol, de är bägge trygga, snälla, modiga och tillitsfulla. De gjorde inget särskilt, de fick stå inne knappt 4 timmar, äta och vila, kolla på oss när vi jobbade, och de fick lyfta på alla åtta ben. Ute i hagen sprang Qarenina runt och gnäggade, med Odessa i släptåg, och undrade vad vi gjort av "hennes" ettåring Tjasmin, men inne i stallet var det så otroligt tyst och lugnt hela tiden. 

 

IMG_0765

 

Utfodring vid "halvtid", innan vi gick in för lunch.

 

 

Tjasmin är så tacksam att hålla på med, för hon älskar mys, pyssel och uppmärksamhet, mycket mer än vi erbjuder, så för hennes skull vore det skoj om hon fick en helt egen människa. Vi justerar alltid priserna första januari, samma dag som hästarna på papper blir ett år äldre, men kommer vi överens angående Tjasmin och vi känner att hemmet blir rätt så går det att boka henne innan nyår för leverans när det passar, ibland är det ju svårt att ta emot en ny häst, särskilt en liten som flyttar för första gången, mitt i vintern. På så vis slipper man betala värdehöjningen. Tjasmin har förstås också en egen sida. 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
Besökare idag: 0
Denna månad: 610
Totalt: 272979
tisdag
27
februari
Lage

2024
Vecka 9
«februari 2024»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829

Senaste inlägg
” Det är något med utsidan på en häst som är bra för insidan av en människa”
Vårvinterlängtan
Mammas dotter söker också hem
Dags att hitta hem
Tycker de ens om hästar?
Pulsa lite
Avmaskning
Effektlöst
Hemresa
Yrväder

Senast kommenterade
Vårvinterlängtan
Tycker de ens om hästar?
Hemresa
Sammanslagningen
Vem var Tsubotai?
Lastträning
Vi hade i alla fall tur med vädret
Nytt liv
#minhästsbästa
Ilieff är bokad

Arkiv
2024
 •    Februari
 •    Januari
 • 2023
  2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011