Mánadis' Odessa är såld

 

image

Mánadis' Odessa, född 4 maj 2013

 

Odessa kunde inte valt ett bättre tillfälle att komma till världen. Hon föddes nämligen när vi samlats för att fira mattes fyrtioårsdag en dag i förväg, så medan kaffet blev gammalt i bryggaren och fikabrödet torkade på bordet stod vi i vardagsrumsfönstret och gapade över det under som skedde inför våra ögon.

Då hon föddes under festliga former och därtill var champagnefärgad fick hon namnet Odessa, som även är namnet på ett mousserande vin från Krimhalvön, Ukraina (där Odessa även är en stad, uppkallad efter en antik grekisk koloni, Odessos). Krimsekt som vinet kallas går även under namnet rysk champagne.

 

image

Mamma är Hinica av Basta och pappa är klass1-hingsten Gastroler, rysk import.

 

Odessa är till salu. Hon befinner sig utanför Bispgården i södra Jämtland för utbildning så det går bra att besöka henne där för provridning. Hon är riden i alla gångarter och har löshoppat med god inställning. På träningslägret har hon fått en bra all-roundutbildning med bla tömkörning, ridning på bana och i skogen.

Odessa är isabellblack till färgen, men hårremmen skiftar i allt från laxrosa till grått, och hon är strimmig av vilttecken. Väldigt vackert, hon drar verkligen blickarna till sig. Odessa är en bestämd ung dam men orädd av sig, nyfiken och trygg, gillar att bli ompysslad. Odessa har rest både i lastbil och transport, några gånger rätt långt. Hon reser bra och är enkel att lasta. Trygg och vuxen häst till sättet även om ungdomen lyser igenom ibland.

Augusti 2016 visades Odessa som treåring på sommarpremieringen på Wången. Hon erhöll 38 poäng och tilldelades avelsklass ett.

Odessa är som de andra unghästarna uppvuxen på lösdrift, men van att stå uppbunden i spilta och bli hanterad (allmän skötsel och verkning). Regelbundet avmaskad och vaccinerad, och försäkrad i Agria. Eventuella spekulanter använder sig av kontaktformuläret. Priset för Odessa som ridbar fyraåring är 47000 SEK. 

 

 

Mánadis' Odessa Gastroler Savrasji Vether Thach
Vena
Salka Svet
Sivca
Galla Loengrin Labron
Nalivka
Galactoza Leniv
Galactika
Hinica av Basta Boris av Basta Yuri 58 Panar 230
Nr 225
Babusjka Asjar 25
Nr 761
Sasja av Basta Tarasov 17 Limon 88
Nr 26
Nikita Beljak
Nr 979

I dag är det

lördag
19
juni
Germund, Görel

2021
Vecka 24
22
Skruttan1
Skruttan3
Afton2
Afton5
Odessa och Gagarin
Puts3
Odessa
Odessa
Odessa
Odessa o Maronya
013
006
019
Odessa
Odessa
Odessa
Odessa1
Odessa
Vila1
DSC07883
DSC07926
image
image
image
image
image
image
image
image
image